Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banii obtinuti din listarea Electrica, folositi pentru infrastructura energetica romano-moldoveana

Banii obtinuti din listarea Electrica, folositi pentru infrastructura energetica romano-moldoveana


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca toate resursele financiare obtinute din vanzarea actiunilor companiei Electrica, care ar putea fi listata pe bursa efectiv la sfarsitul lunii iunie, vor fi folosite pentru a investi in infrastructura energetica ce conecteaza Romania de Republica Moldova.

"Am decis ca toate resursele financiare pe care le vom obtine din IPO (ofertele publice initiale - n.r.) nu le vom folosi direct pentru buget (...), ci vom lasa toti banii companiei pentru a-i investi in infrastructura care conecteaza Romania cu Moldova. (...) Am decis ca o decizie politica sa lasam banii companiei pentru a fi investiti pentru imbunatatirea infrastructurii energetice care leaga Romania de Moldova, de Ucraina", a spus Ponta la sesiunea plenara a programului Security in the Black Sea Region, organizata la Palatul Parlamentului.

Premierul a aratat ca acesta este un gen de decizie politica pe care nu numai Romania ar trebui sa-l ia.

"Poate chiar Uniunea Europeana va intelege ca acesta este momentul pentru a investi in infrastructura energetica", a adaugat Ponta.

Electrica, o listare istorica pentru BVB

Listarea efectiva a Electrica ar putea sa se realizeze la sfarsitul lunii iunie, subscrierea urmand sa inceapa la jumatatea lunii viitoare, arata un comunicat al Departamentului pentru Energie.

"Potrivit datelor inaintate de Directia Generala Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat ca, la jumatatea lunii iunie, va incepe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectiva ar urma sa aiba loc la sfarsitul lunii iunie. Electrica intentioneaza sa solicite admiterea actiunilor la tranzactionare pe Piata Spot Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti si pentru ca GDR-urile sa fie admise la listare in Lista Oficiala a Autoritatii de Listare din Marea Britanie si la tranzactionare pe Bursa de Valori din Londra", se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intentioneaza sa faca din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodata pe Bursa de Valori Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1563 ori