Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hellvig: Vom verifica investitiile MDRT din 2009-2012

Hellvig: Vom verifica investitiile MDRT din 2009-2012


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, sambata, la Suceava, ca vor fi verificate toate investitiile facute de minister in perioada 2009-2012, pe fiecare judet in parte, iar in functie de rezultate va dispune decizii administrative sau institutionale.

Hellvig a spus ca vor fi verificate toate investitiile facute in perioada 2009-2012 de MDRTsi ca a cerut o situatie clara pe fiecare judet in parte.

"Responsabilitatea cheltuirii banului public cineva trebuie sa si-o asume. Cineva trebuie sa raspunda politic", a spus Hellvig, care a adaugat ca in 1996 PSD a pierdut guvernarea, dar a candidat sub sigla partidului, in 2000 CDR a pierdut guvernarea, dar si-a asumat sa candideze sub sigla partidelor din care era compusa coalitia, dar ca in 2012 "PD fuge de responsabilitate" candidand sub diferite denumiri de aliante.

Ministrul a mai spus ca cetatenii trebuie sa inteleaga de ce s-au cheltuit banii si de ce a apoi s-au taiat 25 la suta din salarii, de ce a crescut TVA sau a fost introdus impozitul forfetar.

El a precizat ca MDRT intra in auditare pentru perioada 2009-2012 ca sa se stie care este situatia care a fost preluata de noul Guvern.

Hallvig a adaugat ca in urma auditarii si controalelor facute de Corpul de control al ministerului va dispune decizii administrative si institutionale.

Ministrul a mai spus ca vor fi prioritizate proiectele care vor fi finantate, aratand ca nu e nevoie de patinoare artificiale sau de sali de sport imense care consuma foarte multi bani, dar ca vor fi finantate proiectele care sunt in stadiu avansat de executie, cum ar fi partia de schi de la Campulung Moldovenesc.

Hellvig considera ca cel mai important este sa nu fie cheltuiti bani aiurea si a avertizat administratiile locale ca "s-a terminat cu accesul la banul public in interes politic", apreciind ca in perioada 2009-2012 a fost "un jaf public".

El a mai spus ca in domeniul turistic va pune accent pe reabilitarea accesului la mediul turistic si pe modernizarea infrastructurii turistice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1231 ori