Spania: Numar record de 34 milioane turisti straini in primele sapte luni

Joi, 22 August 2013, ora 16:23
1647 citiri
Spania: Numar record de 34 milioane turisti straini in primele sapte luni

Spania a fost vizitata in perioada ianuarie-iulie a acestui an de 34 milioane de turisti straini, cu 3,9% mai multi decat in perioada similara a anului trecut si totodata un nou maxim istoric, arata cifrele publicate joi de Ministerul spaniol al Industriei, Energiei si Turismului, transmite EFE.

Cifra inregistrata in primele sapte luni ale acestui an este cu 400.000 de turisti mai mare decat precedentul record, inregistrat in primele sapte luni din 2008, cand 33,6 milioane de turisti straini au vizitat Spania.

In ceea ce priveste doar luna iulie 2013, un numar de 7,8 milioane de turisti straini au vizitat Spania, in crestere cu 321.000 de persoane sau 2,9% comparativ cu luna iulie 2012.

Cele mai mari cresteri procentuale s-au inregistrat in cazul turistilor proveniti din tarile nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia) precum si din Marea Britanie si Rusia, in timp ce in termeni absoluti cei mai numerosi turisti straini in Spania au fost britanici, germanii si francezii.

Catalonia (nord-estul Spaniei) a fost principala destinatie turistica spaniola in luna iulie, cu 8,8 milioane turisti straini, urmata de insulele Baleare, cu 6,2 milioane turisti, insulele Canare, cu 5,8 milioane turisti, si regiunea Andaluzia cu 4,4 milioane turisti straini.

Turismul este un sector cheie al economiei spaniole, fiind responsabil pentru aproximativ 11% din Produsul Intern Brut.Cresterea numarului de turisti,care a venit intr-o perioada in care pietele rivale Egipt si Turcia au fost afectate de tensiuni politice, este o veste buna pentru Spania, tara a carei economie s-a contractat timp de doi ani consecutivi, iar datele oficiale arata ca rata somajului a atins nivelul de 26,26% in al doilea trimestru.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#record turisti Spania, #turism Spania 2013, #criza economica Spania , #Turism Europa