Udrea: Am dezvoltat turismul in 3 ani mai mult decat altii in 18 ani

Marti, 09 August 2011, ora 12:16
1252 citiri

Ministrul Turismului sustine ca in cei trei ani de cand conduce MDTR s-au facut mai multe pentru turism decat in restul de 18 ani de dupa 89, conform NewsIn.

"Ca ministru al Turismului, sunt extrem de bucuroasa atunci cand vad ca structurile de cazare de pe litoral lucreaza la capacitate maxima.

Din acest punct de vedere, cred ca 2011 este cel mai bun an de cand mi-am inceput mandatul", scrie Udrea.

Aceasta apreciaza ca numarul de turisti de pe litoral a crescut ca urmare a "usoarei cresteri economice de anul acesta", stabilitatea financiara a romanilor traducandu-se prin mai multi bani cheltuiti la mare in Romania.

"Se vede, deci, foarte usor ca destinatiile de turism interne si in special litoralul sunt pline acum.

Numai niste detractori puteau cere, in emisiuni isterice sau prin articole de presa manipulatoare, ca turismul sa creasca in timp ce toata economia scadea, iar veniturile oamenilor s-au redus consistent!", se mai arata in postarea de pe site-ul oficial al Elenei Udrea.

Ministrul Turismului este de parere ca sezonul estival de anul acesta este mai bun si pe fondul unei campanii de presa mai putin distructive decat in ultimii ani.

"Sigur, am avut alge, acum sunt preturi de Miami, dar nu se compara cu radiatiile ucigase de anul trecut (prezente, nu se stie cum, doar pe litoralul romanesc, nu si pe cel bulgaresc), cu pestele-dragon de acum doi ani, otravitor si extrem de agresiv, sau cu paianjenii ucigasi de acum cativa ani, adevarate tarantule amazoniene. Semn ca, atunci cand presa nu vrea sa faca rau, lucrurile pot sa iasa si bine", sustine Udrea.

Ea apreciaza ca vor mai trebui sa treaca "vreo cativa ani" pana cand litoralul romanesc va deveni o destinatie cu adevarat atractiva pentru turistii straini.

"In buna masura, avem nevoie de infrastructura. Deocamdata, ne bazam doar pe cei care indura, cu stoicism, drumurile catre litoral.

Terminarea lucrarilor la calea ferata, drumul care leaga nordul litoralului de sud, dar si inca o portiune din autostrada au reprezentat un impuls important anul acesta.

Cred ca, in momentul in care toate aceste investitii in infrastructura vor fi duse la indeplinire, situatia se va imbunatati si mai vizibil. (...) Oricum, s-au facut mai multe pentru dezvoltarea infrastructurii turistice (chiar a celei de pe litoral) in trei ani de mandat decat in 18 ani de dupa '89", declara ministrul Turismului.

De asemenea, Udrea anunta ca MDRT va pregati, impreuna cu reprezentantii TUI Scandinavia, o locatie Blue Village in zona de sud a litoralului, Planul Urbanistic al Zonei costiere fiind "aproape gata". "Asta inseamna un complex de 400 - 500 de locuri, in care turistii care vin cu copii, dar nu numai, sa aiba la dispozitie toate facilitatile la un loc", potrivit Elenei Udrea.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#cazare litoral, #litoral, #mdtr, #revolutie, #turism, #udrea , #Stiri Turism