Top locuri speciale pe glob

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 17:48
2429 citiri
Top locuri speciale pe glob

Incercati sa profitati de concediul din perioada Craciunului si sa vizitati unele dintre cele mai interesante, unice si misterioase locuri de pe tot globul. Forbes a selectat aceste destinatii, bazandu-se pe criterii ce tin de frumusetea lor inegalabila sau de caracteristicile care le fac cu adevarat speciale. 

Taramul focului si al ghetii

Muzeul subacvatic din Cancun, in Mexic, este opera ingeniosului artist Jason de Caires Taylor.

Acesta a realizat nu mai putin de 400 de statui, pe care le-a sculptat in ipostaze diferite si  pe care le-a asezat intr-un inedit muzeu subacvatic, in Cancun.

Turistii curiosi trebuie sa se echipeze in costum de scafandru si sa se scufunde pentru a putea vedea exponatele, dar experienta merita cu adevarat, subliniaza Forbes.

Cernobil, pentru cei curajosi

Pentru turistii cu adevarat excentrici, o destinatie mai putin primitoare si cu siguranta nu foarte populara printre ofertele agentiilor de turism din alte tari decat Ucraina este Cernobil.

Totusi, zona in care a explodat reactorul nuclear are fanii sai, motiv pentru care se organizeaza in fiecare an ghiduri iar oficiali ucraineni au anuntat ca perimetrul Cernobilului va fi inclus in oferta turistica, in mod oficial, de anul viitor.

Jukkasjarvi, primul hotelul de gheata

La aproximativ 60 kilometri de sudul aglomeratului port japonez Kagoshima se afla in insula unica, atat din punct de vedere al arhitecturii cat si al decorului natural.

Mai mult decat atat, Forbes sustine ca in Yakushima se afla chintesenta culturii japoneze, un termen de clasificare puternic, dar pana acum, necontestat de turisti si recunoscut pe plan mondial.

In prezent, Yakushima se afla in Patrimoniul Mondial Unesco si atrage numerosi turisti in fiecare an, multumita exemplare de pisici salbatice.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#top, #turisti, #locuri, #unice, #unicat , #Stiri Turism