Romanii aloca circa 250 de euro pentru minivacanta de Sfanta Maria. Ce destinatii aleg

Duminica, 10 August 2014, ora 14:00
1495 citiri
Romanii aloca circa 250 de euro pentru minivacanta de Sfanta Maria. Ce destinatii aleg

Majoritatea turistilor se orienteaza pentru petrecerea minivacantei de Sfanta Maria catre zone din Romania, aflate la cel mult 250 de kilometri de casa, avand programat un buget mediu de 250 de euro, a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Basarab, brand manager al agentiei de turism Eximtur.

,,Minivacantele prilejuite de diverse sarbatori si combinate de obicei cu zilele de weekend au o trecere tot mai mare in randul turistilor romani. Anul acesta avem pachete foarte atractive in Romania, incepand de la 80 lei/noapte. Bugetul pentru o minivacanta in Romania, de 3-4 nopti, este undeva la 350 lei/persoana. Cei care prefera un city-break in strainatate, vor plati in jur de 250 euro de persoana', a precizat Cristina Basarab.

Locuitorii zonei de sud a tarii, din Bucuresti in special, merg pe litoralul romanesc sau cel bulgaresc. Ardelenii care aleg sa-si petreaca minivacanta in strainatate merg in city-break-uri, in orase precum Budapesta, Viena sau Praga, dar si in statiunile cu ape termale din Ungaria, cea mai cautata fiind Hajduszoboszlo.

,,Cele mai solicitate destinatii pentru pachetele turistice de Sf. Maria sunt statiunile litoralului romanesc (Mamaia, Neptun, Venus) si a celui bulgaresc (Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach), precum si insulele grecesti Zakynthos, Corfu, Lefkada, Creta. De asemenea, tot mai multi turisti opteaza pentru statiunile montane romanesti, preferate fiind cele de pe Valea Prahovei. Pentru Sinaia, de exemplu, avem pachete la 245 lei/persoana pentru perioada 15-18 august, in timp ce la Poiana Brasov, in aceeasi perioada, la un hotel 3 stele, locul in camera dubla costa 198 lei', a precizat Teodor Calimanescu, directorul general al agentiei Europa Travel.

Cei care opteaza pentru ofertele agentiei, isi pot cumpara pachete turistice in Bucovina, la hotel de 4 stele, la 489 lei (15-18 august), la Baile Felix, la hotel de 2 stele, la 185 lei/persoana (14-17 august), sau la Azuga, la hotel de 5 stele, la 110 euro/2 nopti.

Un loc important in preferintele romanilor pentru aceasta minivacanta il are Delta Dunarii, dar si resorturile integrate din apropierea marilor orase (cele care detin facilitati pentru copii, piscina, parcuri de aventura).

,,Bugetul alocat acestor minivacante variaza in functie de destinatia aleasa, insa observam o crestere a bugetului alocat per noaptea de cazare, in sensul ca turistii romani aleg tot mai mult hoteluri de lux, de 4-5 stele, atat in cazul statiunilor montane, cat si al celor litorale. Fiind in plin sezon estival, cei mai multi turisti aleg statiunile litorale (din Romania sau Bulgaria), zonele montane din apropierea oraselor sau zonele rurale recunoscute - Maramures, Bucovina, Oltenia de Nord', apreciaza Marius Pandel, CEO al agentiei de turism ChristianTour.

Statiunile montane, mai ales cele din zona Bran - Moeciu, si cele balneoclimaterice Praid, Vatra Dornei au pregatit oferte speciale pentru minivacante oferind pachete de servicii incepand de la 250 lei/persoana.

,,Pachetele de servicii pregatite anul acesta pentru turistii nostri sunt extrem de variate avand city-break-uri la Praga, Lisabona sau Paris incepand cu 238 euro/persoana, dar si sejururi scurte la mare cu tarife de la 480 lei/persoana/5 nopti. Cele mai cautate statiuni de pe litoral sunt Mamaia, Eforie Nord si Saturn', a spus Madalina Grosu, product manager Happy Tour.

Operatorii de turism afirma ca minivacanta de Sf. Maria Mare va fi un bun prilej pentru relaxare pe litoralul Bulgariei, cele mai cautate statiuni fiind Golden Sands si Sunny Beach.

,,Pentru minivacanta de Sf. Maria, Bulgaria este cea mai solicitata destinatie pentru familii, datorita distantei mici si a ofertelor speciale. Pentru o familie formata din 2 adulti plus un copil sub 12 ani, costul unui pachet all inclusive la un hotel de 4 stele / 3 nopti porneste de la 200 euro pentru Bulgaria, iar pentru Grecia pretul porneste de la 300 euro', a mentionat directorul agentiei de turism Jeka, Alexandru Negrila.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#vacanta Sfanta Maria, #destinatii vacanta, #buget vacanta , #Stiri Turism