O noua partie de schi pentru incepatori, la Gura Humorului, din aceasta iarna

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 18:05
3713 citiri
O noua partie de schi pentru incepatori, la Gura Humorului, din aceasta iarna
La Gura Humorului se lucreaza la inca o partie. Sursa foto: inbucovina.ro

O noua partie de schi, pentru incepatori, va fi functionala in aceasta iarna in statiunea Gura Humorului, a declarat, joi, primarul Marius Ursaciuc, care a mentionat ca investitia a fost asigurata de la bugetul local din incasarile obtinute de la cealalta partie, functionala din 2010.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat corespondentului Mediafax ca noua partie a fost necesara pentru a separa schiorii incepatori de cei avansati.

"Noua partie de schi este o partie usoara, cu instalatie de teleschi pe o lungime de 500 de metri si va fi inzapezita prima", a spus Ursaciuc.

El a precizat ca investitia, de 98.000 de euro, apartine exclusiv Primariei, banii reprezentand incasarile de anul trecut din administrarea primei partii din statiune, Soimul I, care are un grad de dificultate ridicat.

Noua partie va avea punct de plecare comun cu prima partie, dar un alt traseu, spre podul Voronet, si va fi dotata cu instalatii de telescaun si teleschi.

Lucrari si la a treia partie

El a mai declarat ca se lucreaza si la o a treia partie, cu o lungime de doi kilometri, tot din fonduri ale administratiei locale, mentionand ca a preferat sa finalizeze cu prioritate partia mai scurta intrucat era necesara incepatorilor.

Totodata, va fi amenajata o partie pentru sanii, cu o lungime de 400 de metri, a precizat primarul.

Marius Ursaciuc si-a exprimat increderea ca in aceasta iarna vor veni numerosi turisti la Gura Humorului, mentionand ca pentru Revelion sunt deja ocupate 85 la suta din locurile de cazare.

Prima partie din Gura Humorului a fost inaugurata in februarie 2010, fiind realizata printr-un proiect cu finantare europeana de reabilitare si modernizare a zonei Arinis din oras, in valoare de 11 milioane de euro, ce mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscina acoperita si o piscina in aer liber, un bazin de inot pentru copii, retele de utilitati in parc si un punct de informare turistica.

Partia de schi are o lungime de 1.478 de metri si o diferenta de nivel de 283 de metri, cu o inclinare medie de 19,7 la suta, avand o capacitate de primire optima de 873 de schiori pe zi, fiind omologata ca medie-dificila.

Partia este dotata cu cinci tunuri de zapada, o masina de batut zapada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri si instalatie de iluminat.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#gura humorului, #partie schi, #investitie turism , #Stiri Turism