Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Corina Martin: Legea voucherelor de vacanta va revigora industria romaneasca a turismului

Corina Martin: Legea voucherelor de vacanta va revigora industria romaneasca a turismului


Legea voucherelor de vacanta va aduce mai multi turisti in destinatiile din Romania si, implicit, mai multe venituri in unitatile de cazare si alimentatie publica, se arata intr-un comunicat al Federatiei Asociatiilor de Promovare din Romania (FAPT).

"Salutam decizia de adoptare a Legii voucherelor de vacanta, proiect sustinut de intreaga industrie, pentru care ANAT si FAPT lupta inca din 2009. Legea voucherelor de vacanta va aduce mai multi turisti in destinatiile din Romania si, implicit, mai multe venituri in unitatile de cazare si alimentatie publica. De 5 ani, nu am incetat sa facem lobby pentru a sustine turismul romanesc si iata ca astazi Legea voucherelor de vacanta a trecut de Parlament. Angajatii regiilor si companiilor de stat vor primi obligatoriu vouchere de vacanta si nu prime in bani", a declarat Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare din Romania.

Angajatorii privati sunt, de asemenea, stimulati sa ofere vouchere de vacanta angajatilor, in loc de bani, datorita impozitarii reduse a acestora, comparativ cu impozitul mare pe fondul de salarii.

Deputatii au adoptat marti proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea de tichete de vacanta care vor fi suportate integral de angajator.

Proiectul, adoptat cu 215 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 100 abtineri, prevede ca pentru salariat tichetele de vacanta sunt scutite de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale aferente, iar sumele corespunzatoare voucherelor vor fi deductibile pentru angajator la calculul impozitului pe profit, in limita a sase salarii minime pe economie, garantate, pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.

Tichetele de vacanta pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat, ci doar stimulat sa le includa in pachetul salarial.

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agentiile de turism autorizate de Ministerul Turismului si utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice pe teritoriul Romaniei.

Autoritatea Nationala pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiaza de vouchere de vacanta nu mai beneficiaza in cursul anului fiscal de bilete de odihna. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanta sunt: 10, 20, 30, 40 si 50 lei.

Proiectul de lege va fi propus sefului statului pentru promulgare, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest caz.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2643 ori