Anastasiu: Piata de incoming, la un nivel minim istoric

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:39
1747 citiri
Anastasiu: Piata de incoming, la un nivel minim istoric

Omul de afaceri Dragos Anastasiu, care controleaza Grupul Eurolines, a declarat ca piata de incoming (privind turistii straini care vin in Romania) este la un nivel minim istoric si nu are cum sa mai scada,dar ca in 2011 ar putea creste numarul romanilor care merg in concediu in afara, informeaza Newsin.

"Eu sunt relativ optimist in ceea ce priveste 2011. Referitor la piata de incoming (turisti straini care vin in Romania, n.r.), aceasta nu are cum sa mai scada, pentru ca e la un nivel minim istoric, nu poate decat sa creasca, dar nu va creste spectaculos. Mai avem turismul intern (romani care isi petrec concediul in Romania, n.r.), aici nu cred ca se va intampla mare lucru, daca se va mentine, va fi ok, eu sper sa nu scada. Iar segmentul romani in strainatate, cred ca va creste fata de acest an, pentru ca fata de a doua parte a acestui an salariile vor mai creste un pic, vom trece pe crestere economica probabil. Lumea s-a obisnuit deja cu criza, de frica au tinut banii la saltea, au mai taiat un an-doi din banii de concediu si acum vor vrea sa calatoreasca", a afirmat omul de afaceri.

Dragos Anastasiu estimeaza totodata ca anul viitor se va inregistra o crestere a vanzarilor de bilete de avion, mai ales datorita faptului ca se revigoreaza relatiile comerciale.

"Referitor la piata de transport international, cred ca din cauza ca lucrurile nu se misca in Romania asa cum ne-am dori cu totii, determina romanii sa isi incerce norocul in alte parti si atunci se plimba, circula. Apoi, daca vom intra in Schengen, probabil cu atat mai mult, pentru ca nu vor mai fi nevoiti sa se intoarca in Romania dupa trei luni", a precizat Anastasiu.

Altfel, intrebat daca ii lipseste conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (patronatul ANAT), acesta spune ca nu, intrucat a avut mai mult timp sa se ocupe de firmele sale.

"Dar mi-a facut placere munca acolo. Insa, oricum, in contextul crizei, propria afacere necesita maxima atentie, astfel cred ca la momentul acela a fost o decizie inteleapta de a nu continua munca la ANAT", a adaugat Dragos Anastasiu.

 

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#piata de incoming, #eurolines, #anat, #turisti, #straini, #bilete , #Stiri Turism