ANAT estimeaza cresterea numarului de turisti pe litoral cu 5%

Luni, 01 August 2011, ora 17:29
1851 citiri
ANAT estimeaza cresterea numarului de turisti pe litoral cu 5%

Vara aceasta, isi vor petrece vacanta pe litoral cu 5% mai multi turisti decat anul trecut, cand 1,3 milioane de persoane au fost cazati la mare, conform Mediafax.

In acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor si pensiunilor de pe litoral depaseste 90%, conform Corinei Martin, presedintele ANAT.

"In acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este intre 90% si 95 %, si de 100 % in week-end-uri, si reprezinta varful inregistrat pe intregul sezon.

Acest grad bun de ocupare se datoreaza tarifelor avantajoase oferite de programele speciale si vremii excelente", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedinte al Ascoaitiei Litoral-Delta Dunarii.

Mamaia este statiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmata de Eforie Nord si Jupiter, la polul opus situandu-se Eforie Sud.

"Incepand cu 15 august tarifele scad pentru ca incepe seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanta» si apoi, de la 1 septembrie , «Litoralul pentru toti» ", a spus Corina Martin, care a adaugat ca 80% dintre turistii care isi fac vacanta pe Litoral merg prin intermediul agentiilor de turism, unde preturile sunt mai mici fata de cele practicate la receptiile hotelurilor.

Ea a anuntat ca tarifele pe litoral nu vor creste la agentii incepand cu 1 august, ci vor ramane la nivelul stabilit la 15 iulie, cand a inceput perioada considerata varf de sezon.

In acest context, desi la inceputul sezonului anunta scaderi de 20% pe litoral, ANAT estimeaza ca la finalul sezonului va fi inregistrata o crestere de 5% fata de 2010.

Anul trecut si-au petrecut vacanta pe litoral circa 1,3 milioane de turisti.

 

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#anat, #litoral, #pret cazare mare, #turism, #turisti litoral , #Pret cazare