Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect pilot de promovare turistica a zonei Dambovicioara

Proiect pilot de promovare turistica a zonei Dambovicioara

Autoritatile argesene au lansat un proiect pilot de promovare turistica a zonei Dambovicioara, turistii fiind atrasi aici cu diverse activitati, cum ar fi o zi la stana, hipism, pescuit, parapanta, tiroliana sau montan bike, transmite NewsIn.

Potrivit autoritatilor locale, proiectul-pilot de dezvoltare turistica si agroturistica "Turism organizat in Dambovicioara" isi propune sa atraga cat mai multi turisti, care sa contrabalanseze oarecum numarul mare de romani care prefera statiunile de pe Valea Prahovei.

"In urma acestui proiect, organizatorii se asteapta la o crestere a importantei brandului turistic Dambovicioara, atat pe plan local, cat si national si international.


De asemenea, promotorii proiectului mizeaza si pe o sporire a investitiilor in turismul din zona, precum si pe o diversificare a ofertei turistice a zonei Dambovicioara", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al Consiliului Judetean Arges.


Directorul Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, considera ca zona turistica Dambovicioara are cel mai bun teren pentru mountain bike din tara.


"Zona Dambovicioara are cel mai bun teren, ca frumusete si accesibilitate, pentru mountain bike din tara si cred ca proprietarii de pensiuni din zona ar trebui sa investeasca intr-un centru de inchirieri de biciclete", a declarat Ion Sanduloiu.


Deocamdata, proiectul pilot are pachete turistice care includ cazarea si activitati recreative complexe pentru zona Damboviciara, cum ar fi o zi la stana, hipism, pescuit, parapanta, tiroliana si trasee cu bicicleta. Autoritatile locale spun ca a fost inceput un proiect pentru construirea unei partii de schi la Dealul Sasului.


"In ceea ce priveste turismul, a fost realizat Masterplanul pe turism al judetului Arges, fiind demarate proiectele de reabilitare ale cetatilor Oratia si Poienari si amenajarea drumurilor de interes turistic, respectiv DJ 730 Podul Dambovitei - Dambovicioara - Ciocanu - limita judetului Brasov, DJ 734 Voinesti-Leresti-Voina si DJ 703 I Musatesti - Bradulet - Bradetu - Poienile Valsanului", se mai arata in comunicatul biroului de presa al Consiliului Judetean Arges.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2438 ori
Citeste mai multe desprepromovare turistica dambovicioara