Viziteaza Venetia "necunoscuta" in 24 de ore

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 11:29
2799 citiri
Viziteaza Venetia "necunoscuta" in 24 de ore

Venetia este renumita pentru canalele sale, pe care poti face o plimbare romantica, intr-o gondola cocheta. De asemenea, orasul itaian este faimos pentru Piata San Marco, Palatul Dogilor si pentru Carnavalul organizat in fiecare an aici. Venetia ascunde insa mult mai multe obiective turistice atragatoare, pe care le poti descoperi daca ai ales sa iti planifici o vacanta in aceasta minunata regiune din Italia.

Piata Rialto este alternativa mai putin cunoscuta turstilor straini la celebra Piata San Marco. Daca prima te va uimi cu cladirile sale impunatoare, construite intr-un stil arhitectural complex, un „colaj” de elemente gotice, bizantine si renascentiste, a doua te va surprinde in mod placut prin bogatia de produse.

Piata Rialto este in acelasi timp centrul comercial al Venetiei si centrul istoric al orasului. Termenul de „Rialto” vine de la „rivoaltus”, care defineste terenul inalt si consolidat, ce ofera protectie impotriva inundatiilor.

In piata alimentara gasesti o gama larga de legume si fructe, de la anghinare si rosii suculente, pana la cicoare rosii sau piersici parfumate. Pescaria te asteapta cu multe feluri de peste proaspat si cu fructe de mare. 

Din piata poti sa ajungi foarte usor la Palatul Camerlenghi si la Biserica San Giacomo di Rialto, interesanta pentru porticul gotic, despre care se presupune ca a fost construit in secolul al V-lea.

Insula Torcello reprezinta un loc in care te poti retrage
departe de aglomeratia, care este, din pacate, specifica pentru Venetia. In plus, laguna ascunde cateva obiective turistice extrem de interesante. Cea mai veche cladire de pe insula, bazilica cu acelasi nume gazduieste unul dintre cele mai uimitoare mozaicuri din lume.

Datand din secolul al XIII-lea, mozaicul o reprezinta pe Maica Domnului intr-o mantie albastra, cu margini aurii, cu Pruncul in brate. Dedesubt, se afla cei 12 Apostoli, asezati pe o pajiste cu flori.

Un alt mozaic fascinant este intitulat Judecata de Apoi si evoca intr-un mod dramatic acest pasaj din Biblie.

La Museo dell’Estuario
poti vedea o colectie relativ mica, dar suficient de interesanta incat sa nu regreti ca ai venit pana aici. Exponatele au fost pastrate in cladirile gotice ale muzeului si reprezinta obiectele descoperite de arheologi pe Insula Torcello.

Pentru exponate mult mai moderne, viziteaza colectia Peggy Guggenheim, unde au fost stranse lucrarile a mai mult de 200 de artisti cotemporani. Acestia au realizat piese ce reprezinta mari curente de avantgarda, precum cubismul, futurismul si suprarealismul.

Le poti vedea in Palatul Venier dei Leoni, cunoscut, printre venetieni si ca „Palatul neterminat”, pentru ca in secolul al XVIII-lea a fost finalizat un singur etaj. In interior poti admira opere precum „Poetul” lui Picasso, „Imbracarea miresei” a pictorului suprarealist Max Ernst sau sculptura „Calaretul si calul”, realizata de Marino Marini.

Dupa ce ai vizitat orasul, merita sa te odihnesti la Cantino Do Mori, cea mai veche osterie din oras. Chelnerii te vor imbia cu francoboli, adica sendvisuri cu salata, iar proprietarii ospitalieri sunt gata sa iti toarne personal vin in pahar, direct din damigeana.

Singurul dezvantaj este insa aglomeratia, pentru ca reputatia tavernei atrage un numar din ce in ce mai mare de turisti. Mancarea si atmosfera, insa, merita din plin.

O alta osteria faimoasa din Venetia este Osteria all Frasca, unde se spune ca pictorul Titian isi pastra vopselele si panzele. Poti bea o cafea buna aici sau poti servi cateva gustari usoare, sub bolta de vita de vie.

La Al Bottegon, foarte aproape de Podul Accademia
, vei gusta preparate simple, precum mortadella si chifle umplute cu sopressa, un sortiment de salam local.

In ceea ce priveste restaurantele mult mai selecte, cu preturi si meniuri pe masura, ai de ales intre Vini da Gigio, Da Fiore, unde nu poti intra fara rezervare si Corte Sconta. Toate te vor ispiti cu preparate delicioase, gatite de maestrii bucatari. Cele mai tentante sunt caracatitele mici, calite cu ceapa si rosii sau moleche fritte con polenta, adica crabi cu carapace moale, serviti cu mamaliga.

Preturile pentru un sejur in Venetia incep de la 57 de euro
, in cazul unui sejur de sapte nopti, la un hotel de doua stele, pentru o singura persoana, conform datelor postate pe infoturism.ro.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#obiective turistice venetia, #turisti, #vacanta, #vacanta venetia , #Obiective turistice