Unde poti schia in Austria

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:56
2495 citiri
Unde poti schia in Austria

De cele mai multe ori, cand incepe sezonul rece iubitorii sporturilor de iarna din Romania si in special pasionatii de schi romani aleg Austria ca destinatie principala pentru concediu. Statul austriac ocupa prima pozitie in topul preferintelor turistilor romani, dar cei  mai multi nu stiu exact care sunt toate statiunile ideale pentru schi.  

Daca aleg Gasteinertal turistii se pot bucura de una dintre cele mai extinse zone de schi din Austria. Statiunea se afla la o altitudine de  859 metri si beneficiaza de o retea de partii excelent intretinute, potrivite pentru toate nivelurile de dificultate. Pentru incepatori, sunt disponibile 16 piste care totalizeaza 28 km, in timp ce pentru intermediari exista 38 de piste desfasurate pe o lungime de 51 km. Cei avansati au la dispozitie doar 6 piste, cu o lungime totala de 2 km.

Pretul unui sejur de sapte nopti in aceasta statiune variaza intre 390 euro/persoana, la hotelurile de trei stele si 693 euro/persoana pentru unitatile clasificate la patru stele. Tarifele sunt valabile pentru ofertele care includ servicii de masa in regim de demipensiune.

Zillertal este cea mai cautata regiune din Alpii austrieci, multumita celor mai mult de 500 km de piste. Desi foarte populara in sezon, Zillertal nu si-a pierdut farmecul specific al satelor austrice.  In afara sezonului, turistii pot schia in statiunea Hintertux, unde se pastreaza conditii impecabile pe tot parcursul anului.

Regiunea promite 640 km de partii intretinute atent, pe langa panoramele superbe, de munte, conditiile de cazare si de schi foarte bune.

In ceea ce priveste costul unui concediu de sapte nopti, acesta oscileaza intre 270 euro si 476 euro.

Domeniul Solden include ghetarul cu acelasi nume si ofera o zona de schi cu un caracter unic in Alpi, atat pentru schiori cat si pentru snowborderi.

Statiunea inconjoara trei varfuri montane si ofera conditii extraordinare pentru o vacanta de iarna. Turistii cu o viata de noapte activa se pot bucura de oferta de baruri si cluburi, in timp ce pentru cei mai activi exista nu mai putin de 150 km de partii.

Pentru o vacanta de sapte nopti, la o pensiune de patru stele, turistii ar trebui sa plateasca cel putin 260 euro/persoana, dar fara masa. Pensiunile de trei stele care ofera si micul dejun solicita un tarif de minim 275 euro , in timp ce hotelurile de trei si patru stele care acorda servicii de masa cu demipensiune cer minim 350 euro dar preturile pot depasi chiar si 1000 euro. 

Zona Zell am See – Kaprun este cea mai populara zona de schi din Austria si se desfasoara la poalele varfului Kitzstenhorn. Statiunea a fost prima din Austira cu domeniuschiabil pe ghetar.

Zona ramane recomandata tuturor pasionatilor de schi, indiferent de nivelul de pregatire, tinand cont de faptul ca aici se afla partii excelente atat pentru familiile cu copii sau pentru incepatori cat si pentru schiorii profesionisti.

Desi statiunea sta foarte bine la capitolul oportunitati de petrecere a timpului liber, trebuie sa stiti ca preturile sunt ceva mai mari decat in celelalte regiuni prezentate anterior. Spre exemplu, sapte nopti de cazare la o pensiune de trei stele, cu demipensiune costa 315 euro, in timp ce pentru hotelurile de patru stele, turistii sunt obligati sa achite tarife de cel putin 460 euro.  

Innsbruck mai este supranumit si “mall-ul alpin” si este o bijuterie inconjurata de munti impozanti. Regiunea de schi este formata din mai multe statiuni: Axamer Lizum, Glunzeger, Pascherfokel, Seegrube, Schlick si zona din jurul Ghetarului Stubai.

Totodata, Innsbruck mai este considerat « capitala snowboardului », datorita numerosilor boarderi profesionisti care sunt originali din aceasta regiune.

Preturile sunt pe masura reputatiei: un concediu de sapte nopti la hotelurile de patru stele porneste de la 529 euro.

Lungimea totala a partiilor a ajuns la 320 km, deservite de 75 de instalatii de transport pe cablu.

Kitzbuhel se numara printre statiunile de top ale Austriei, reunind caracteristicile esentiale pentru un concediu reusit: privelisti de vis, partii impecabil amenajate si o atmosfera placuta.

Kitzbuhel a fost inclusa pe lista statiunilor Top Ten din Austria, multumita programelor variate de Apres-ski, dar si gratie infrastructurii impresionante. In total, in “Kitz”, asa cum este alintat de turisti, se afla sute de kilometri de partii, doua lacuri, treizei de terenuri de tenis si patru terenuri uriase de golf.

In medie, pentru un concediu cu o durata de sapte nopti, cu servicii de masa in regim demipensiune, turistii trebuie sa achite aproximativ 350 euro.

O alta statiune preferata de turisti este Silvretta Arena – Ischgl Samnau, unde se afla foarte multe piste ingrijiite, o retea de schilifturi bine pusa la punct si nenumarate posibilitati de relaxare si distractie.

In valea Panaun se afla Ischgl, o localitate care a evoluat de la nivelul unui sat agricol pana la stagiul de statiune turistica aglomerata. Ischgl si-a pastrat farmecul aerul traditional, pe care l-a imbogatit cu restaurante de top, baruri si cluburi.

Un detaliu care face deliciul turistilor consta in faptul ca in statiune se gasesc cantitati record de zapada, pana tarziu, in sezon.

Preturile incep de la 250 euro/persoana, pentru sapte nopti cu mic dejun la pensiuni de trei stele, dar pot depasi 1400 euro, pentru aceleasi conditii, in cazul hotelurilor de patru stele.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#schi, #austria, #turisti, #sporturi, #iarna, #statiuni , #Hoteluri