Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Dezvoltarii nu va avea acces la datele personale ale turistilor, dupa implementarea SIET

Ministerul Dezvoltarii nu va avea acces la datele personale ale turistilor, dupa implementarea SIET

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu va avea acces la datele personale de tipul nume, prenume, domiciliu, seria actului de identitate, etc. ale turistilor cazati in structurile de primire care vor fi inregistrate in Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), a anuntat institutia.

Potrivit MDRT, institutia va avea acces doar la datele statistice de tipul numarului de turisti cazati intr-o structura de primire turistica, cati sunt straini, din ce tari provin, cati sunt barbati si cati sunt femei etc.

"In ceea ce priveste evidenta turistilor, SIET va contine exact aceleasi date pe care le contine in prezent fisa de anuntare a sosirii si plecarii turistilor pe care fiecare turist o completeaza in momentul in care se cazeaza. Singura diferenta este ca, prin SIET, aceste date vor fi disponibile in format electronic", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Reprezentantii MDRT sustin ca datele personale completate de turisti in "Fisa de anuntare a sosirii si plecarii turistilor" vor fi disponibile, odata cu implementarea SIET, la fel cum sunt si in prezent, doar angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor, asa cum prevede legislatia in vigoare.

"Referitor la scrisoarea adresata saptamana trecuta de Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), mentionam ca proiectul de hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 237/2001 pentru aprobarea normelor cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor in structurile de primire turistice se afla in dezbatere publica si ca, in urma discutiei cu reprezentantii FIHR, s-au identificat aspectele din textul proiectului care au iscat neintelegeri si au fost reformulate pentru a fi si mai clare", se arata in comunicatul ministerului.

Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) a cerut Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), intr-o scrisoare transmisa saptamana trecuta, sa nu introduca Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), pentru ca acesta ar aduce o serie de deservicii industriei.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, hotelurile si pensiunile vor fi obligate sa se inscrie intr-un sistem de evidenta a turistilor prin care se va putea afla in orice moment cine si unde este cazat, in caz contrar urmand sa fie amendate cu o suma de pana la 20.000 de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1721 ori