FPTS: Hotelurile din sudul litoralului romanesc, aproape de faliment

Duminica, 19 August 2012, ora 15:45
2414 citiri
FPTS: Hotelurile din sudul litoralului romanesc, aproape de faliment

Hotelurile aflate in sudul litoralului romanesc pot ajunge la faliment din cauza pretului practicat de catre Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta (RAJA) si a noilor clauze contractuale solicitate unitatilor de cazare, se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

"FPTS atrage atentia ca pretul cerut de societatea RAJA (...) pentru apa poate duce la falimentarea hotelurilor din sudul litoralului romanesc. In plus, spatiile verzi din sud au nevoie de irigare pentru a face fata secetei si a imbunatati astfel aspectul statiunilor. Toate aceste elemente depind, insa, de corectitudinea si implicarea RAJA", se noteaza in comunicatul citat.

In acest sens, Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus (AISTV), membru FPTS, atrage atentia ca RAJA emite lunar facturi la apa, desi in jurul hotelurilor din sudul litoralului nu exista canalizari de apa meteorica.

"Consideram aceasta fapta un abuz in serviciu si fals intelectual datorita emiterii unor facturi care nu sunt conforme cu realitatea, dar si uz de fals in forma calificata si insusire de foloase cuvenite. Cu toate ca, in ultimii 40 de ani, in retelele din statiune nu s-a facut nicio investitie, conductele fiind putrezite, iar apa de proasta calitate, venind efectiv pe conducta de apa potabila cu particule de rugina, avand sute de reclamatii de la turisti ca nu le curge apa la chiuvete, preturile cresc an de an, fara anunt prealabil", conform FPTS.

Potrivit sursei citate, "RAJA percepe suta la suta apa la canalizare egal cu consumul de apa potabila, cu toate ca hotelierii nu mai pot folosi apa la intretinerea spatiilor verzi, intrucat instalatia apei industriale a fost distrusa".

"Avand in vedere ca apometrele sunt montate necorespunzator si exista dubii asupra modului de contorizare, hotelierii au solicitat verificarea sau schimbarea apometrelor. Aceasta nu a fost efectuata, ba mai mult, RAJA a amenintat intreruperea apei (...) RAJA a somat ca, in termen de 5 zile, hotelierii sa se prezinte la RAJA pentru semnarea contractelor, impunand clauzele contractuale, in caz contrar amenintand cu debransarea de la apa (cu toate ca facturile se ridica la sute de milioane si sunt platite la zi). Mai mult, contractele sunt pe termen nelimitat", se arata in comunicatul FPTS.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#litoral Romania probleme, #probleme sudul litoralului romanesc, #hoteluri litoral Romania probleme , #Hoteluri