Motive de "talie mondiala" sa calatoresti in aprilie

Joi, 31 Martie 2011, ora 18:04
2792 citiri
Motive de "talie mondiala" sa calatoresti in aprilie

Desi Pastele poate fi considerat principalul eveniment turistic al lunii aprilie, exista si alte motive pentru care ai putea sa iti programezi o vacanta in aceasta luna. Lonelyplanet.com iti aminteste de festivalul dedicat cumparaturilor din Istanbul, de cursele cu sania trasa de caini in Spitsbergen si de frumoasele procesiuni organizate in orasele italiene cu ocazia sarbatorilor pascale.

Nu rata Shopping Fest din Istanbul

Probabil ca niciodata nu vei avea nevoie de o scuza ca sa vizitezi Instanbulul. Atractiile turistice, cafenelele cu narghilea, restaurantele cu specialitati aromate si pline de condimente, magazinele cu vitrine doldora de produse cu aspect oriental sau shoppingul prin Marele Bazar, toate sunt motive la fel de bune ca sa iti planifici o vacanta in capitala Turciei.

Daca te numeri printre impatimitii cumparaturilor, atunci programeaza-ti o vizita in Istanbul  in luna aceasta, pentru ca pe 26 aprilie incepe Shopping Fest. In plus, orasul este mult mai putin aglomerat acum iar temperaturile nu sunt la fel de coplesitoare ca in lunile iulie sau august.

Curse cu sania in Spitsbergen

In insula norvegiana Spitsbergen au loc periodic curse cu sania trasa de caini. Experienta este cu siguranta una inedita, iar cei care au participat sustin ca nu vor uita prea curand felul in care sania scartaie pe zapada iar aerul rece caracteristic pentru zona Arcticii ii inconjoara. Daca ai putin noroc, s-ar putea sa vezi si spectacolul oferit de luminile Aurorei Boreale.

Expozitii in Geneva

In Geneva exista multe cladiri medievale, construite intr-un stil renascentist sau cu un decor tipic curentului baroc. In luna aprilie, daca ajungi in orasul italian, vei avea ocazia sa studiezi doua noi expozitii. “The Mediterranean”, deschisa pana pe 1 mai, la Palazzo Ducale, expune picturi semnate de Coubert, Cézanne, Monet, Renoir, Boudin si Van Gogh.

In  Villa del Principe are loc vernisajul Vanitas, ce poate fi admirat pana pe 25 septembrie. Aici vei vedea opere de arta ale pictorilor Caravaggio, Lotto, Ribera, Fetti si Guercino.

Saptamana Mare, in Sevilia

Nicaieri in lume nu se organizeaza o procesiune dedicate Saptamanii Sfinte ca in Sevilia. Orasul “clocoteste” de oameni care celebreaza in timpul noptii patimile prin care a trecut Mantuitorul. Coloanele de participanti la procesiuni inainteaza incet pe strazile medievale, iar lumanarile pe care acestia le duc cu ei transforma atmosfera intr-una cu adevarat sacra.

Val d’Isère pentru toti schiorii

In cazul in care nu ai reusit sa te bucuri de zapada anul acesta, exista Val d’Isère, din Franta, un complex turistic unde pasionatii de schi se vor simti ca in al noulea cer. Ansamblul este caracterizat de servicii ireprosabile, conditii de cazare mai mult decat decente si de multa zapada.

Sicilia, cel mai insorit loc european

Lonelyplanet.com sustine ca sunt mai multe motive pentru care ar fi bine sa vizitezi Sicilia in aprilie. Mai intai, primavara vine mai repede in orasul italian, care se numara, de altfel, printre cele mai calde si insorite din Europa.

In al doilea rand, festivitatile organizate cu ocazia sarbatorilor pascale nu sunt la fel de complicate si de renumite ca cele pe care le poti intalni in Sevilia, dar sunt la fel de frumoase. Chiar in ziua de Paste, au loc procesiuni in zonele Modica-Raguso, Adrano-Catania si Prizzi-Palermo.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#motive vacanta, #vacanta aprilie, #cumparaturi istanbul, #concediu, #cursa sanie, #vacanta paste , #Atractii turistice