Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Baile Tusnad, statiunea care incearca sa atraga turisti prin piscine "all seasons"

Baile Tusnad, statiunea care incearca sa atraga turisti prin piscine "all seasons"


Centrul balnear de la Baile Tusnad, a carui constructie a inceput in 2009, se va deschide pana la finalul acestui an. Investitia care s-a ridicat la 2,6 milioane de euro este finalizata, insa lucrarea nu a fost inca predata, deoarece autoritatile mai au de platit facturi in valoare de 350.000 de euro.

Turistii care viziteaza Baile Tusnad in aceasta iarna vor putea sa se relaxeze intr-un nou centru wellness si spa, dotat cu sase bazine - unul pentru copii pana la 4 ani, un jacuzzi, un bazin de inot si trei bazine cu apa termala. Unul dintre bazinele cu apa termala este amplasat in aer liber, fiind interconectat cu unul din interior.

De asemenea, turistii vor avea la dispozitie patru saune - finlandeza, turceasca, cu sare si cu infrarosu - un centru de masaj si doua localuri. Capacitatea centrului wellness este de aproximativ 1.300 de persoane pe zi, iar autoritatile spera ca numarul turistilor se va tripla dupa deschidere.

Lucrarile la noul centru balnear au inceput in 2009, prin extinderea fostului Centru Cultural, investitia fiind intens promovata de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Centru wellness cu lacatul la usa, din cauza datoriilor

Pentru a putea fi inaugurat noul centru wellness, autoritatile judetului Harghita au votat alocarea unei sume de 200.000 de euro pentru plata unei parti a facturilor datorate constructorului.

Primarul din Baile Tusnad, Albert Tibor, si-a exprimat satisfactia pentru faptul ca investitia va fi data in folosinta, subliniind ca este una dintre putinele oportunitati ale statiunii de a atrage turisti, dar si pentru a crea locuri de munca. El a precizat ca investitia este finalizata in proportie de 99%, dar ca constructorul nu doreste sa o predea pana nu se achita o parte dintre facturile restante.

"Avem de dat, in total, suma 1,6 milioane, dar daca platim jumatate, atunci ne predau constructia si putem sa dam in folosinta. Si vedem din bugetul pe anul viitor ce putem face, avem promisiunile si de la Guvern ca si ei vor contribui la finalizarea achitarii facturilor", a adaugat primarul din Baile Tusnad.

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba a amintit ca numai in acest an, statiunea Baile Tusnad a primit 500.000 de euro de la autoritatile judetene, o suma deloc de neglijat pentru Harghita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6688 ori