Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul ar putea obtine intre 68 si 90 milioane de euro prin vanzarea a 15% din actiunile Transgaz

Statul ar putea obtine intre 68 si 90 milioane de euro prin vanzarea a 15% din actiunile Transgaz


Oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Transgaz va fi lansata la un pret minim de 171 lei/titlu si un maxim de 230 lei/titlu, astfel ca statul ar putea incasa intre aproximativ 300 milioane lei (68 milioane euro) si 400 milioane lei (90 milioane euro) pentru pachetul respectiv.

Oferta va dura 9 zile lucratoare, urmand sa inceapa joi, 4 aprilie, si sa se incheie pe 16 aprilie, scrie Mediafax.

Pretul minim din oferta secundara de vanzare este cu 19,9% sub cotatia bursiera de marti, de 213,5 lei/actiune, in timp ce pretul maxim este cu 7,7% peste cea mai recenta valoare de la BVB.

Raportat la pretul din oferta publica initiala derulata de Transgaz la finele anului 2007 pentru listare, de 191,92 lei/actiune, pretul minim din oferta secundara este mai mare cu 10,9%, iar pretul maxim cu 19,8%.

Titlurile companiei au fost oprite miercuri de la tranzactionare, in asteptarea deciziei Guvernului cu privire la intervalul de pret la care se va derula oferta.

Actiunile Transgaz vor revigora piata de capital

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, considera ca listarea actiunilor Transgaz si cea a companiilor din energie vor revigora piata de capital si vor intari rolul Romaniei de pol energetic principal in regiune, scrie Agerpres.

"Astazi incepem un proces care va continua pe tot parcursul anului. Piata de capital va avea cateva societati comerciale care vor fi vandute, ceea ce va crea un surplus substantial Bursei de Valori Bucuresti din Romania. Prin aceste vanzari piata de capital se va revigora si va intra in randul burselor regionale care conteaza. Nu este usor", a afirmat Constantin Nita.

Oficialul a adaugat ca Transgaz poate deveni o companie regionala puternica, iar Romania un pol energetic principal in regiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1500 ori