Radu Cernov si-a dat demisia din functia de administrator Transgaz

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 10:53
2043 citiri
Radu Cernov si-a dat demisia din functia de administrator Transgaz

Avocatul Radu Cernov si-a dat demisia din functia de administrator al companiei Transgaz (TGN), dar va ramane, provizoriu, in Consiliul de Administratie (CA) al transportatorului de gaze naturale, pana la viitoarea adunare generala a actionarilor, programata pentru 9 iulie.

Demisia a fost motivata de "riscul afectarii imaginii SNTGN Transgaz, prin unele critici publice, din partea reprezentantilor unor actionari minoritari, asupra legitimitatii managementului recent desemnat", potrivit unui comunicat al companiei.

Cernov, specializat printre altele in energie si infrastructura, a fost asociat cu actualul ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructura, Dan Sova, in cadrul firmei de avocatura Sova & Asociatii.

Numele avocatului apare in unele articole de presa privind contractele pe care Sova & Asociatii le-a incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari, in urma carora firma de avocatura ar fi incasat ilegal de la cele doua unitati de productie a energiei peste 1,1 milioane euro, potrivit concluziilor unui control al ANAF, transmise DNA in 2011.

Avocatul face parte din CA al Transgaz din luna aprilie, cand au preluat functia de administratori si CEO-ul Tiriac Holdings, Petru Vaduva si un director din OPSPI, Mihaela Preda. CA este completat de fostul director general al Transgaz Ioan Rusu si Ion Sterian. Transgaz este condusa de la inceputul lunii iunie, in calitate de director general, de Patru Vaduva.

Compania este detinuta majoritar de stat, Fondul Proprietatea controleaza aproape 15% din actiunile Transgaz, iar titlurile transportatorului de gaze sunt tranzactionate la bursa.

Guvernul a decis in martie trecerea Transgaz din subordinea Ministerului Economiei in cea a Ministerului Finantelor.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#demisie Radu Cernov Transgaz, #conducere Transgaz, #administrator Transgaz Radu Cernov, #Cernov Consiliu Administratie Transgaz , #Management