Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica va lua un credit de 33 milioane lei de la BRD SocGen, pentru investitii

Transelectrica va lua un credit de 33 milioane lei de la BRD SocGen, pentru investitii

Transportatorul national de energie electrica Transelectrica va lua un credit de 33 milioane lei de la BRD - Groupe Societe Generale, pentru investitii, a declarat marti directorul general al Transelectrica, Adrian Baicusi, in cadrul unei conferinte de presa la Ramnicu Valcea, relateaza NewsIn.

"Am organizat o licitatie deschisa pentru contractarea acestui credit. Acum ne aflam in perioada de zece zile, in care se depun contestatiile. Daca totul este in regula, cel mai probabil saptamana viitoare vom semna cu BRD pentru acest credit", a precizat Adrian Baicusi.

De asemenea, Transelectrica a luat in noiembrie anul trecut de la ING Bank Romania o linie de credit de 35 milioane lei, pe un an, pentru activitatea curenta a companiei. Totodata, Transelectrica a semnat in iulie cu Alpha Bank Romania un contract de imprumut in valoare de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 79 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.506 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara. De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1654 ori
Citeste mai multe desprecredit Transelectrica investitii BRD