Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica ar putea concedia 400 de angajati

Transelectrica ar putea concedia 400 de angajati


Transelectrica ar putea disponibiliza in urmatorii patru ani 300 - 400 de angajati, dintr-un total de 2.200 de salariati in prezent, intrucat automatizarea statiilor va determina o scadere a personalului necesar pentru operarea acestora, potrivit directorului general, Stefan - Doru Bucataru.

O statie cu tehnologie veche necesita doi oameni pe schimb, o statie care este complet automatizata nu are nevoie de personal, poate de un anumit personal de paza si supraveghere. (...) Per total, in baza planului de investitii pe care il avem, ma refer la intregul mandat, vorbim potential de o reducere de ordinul a 300 - 400 de persoane, dar este vorba de intregul orizont de timp si in masura in care intregul plan de investitii se realizeaza", a afirmat, miercuri, Bucataru intr-o intalnire cu investitorii si analistii pentru prezentarea rezultatelor financiare inregistrate de companie in primul semestru.

El a mentionat ca Transelectrica mai are de modernizat aproximativ jumatate din cele 81 de statii pe care le opereaza.

La intalnirea cu analistii, Bucataru a spus ca va fi introdusa o schema de salarizare pe baza de performanta atat la nivelul Consiliului de Supraveghere, cat si al directoratului si pentru aproximativ 500 de angajati cu diverse functii de conducere din Transelectrica.

"Recunoastem ca exista o presiune destul de mare, in special asupra celor mai buni dintre specialistii pe care ii are Transelectrica ca acestia sa obtina locuri de munca la alti operatori de transport si sistem in cadrul comunitatii europene, fenomen care se manifesta deja", a mai spus directorul general al companiei.

Transelectrica a programat pentru urmatorii patru ani investitii in valoare cumulata de 2,215 miliarde lei in reteaua electrica de transport. Anul viitor compania ar urma sa investeasca 495 milioane lei, pentru ca in urmatorii doi ani sumele sa urce la 523 milioane lei si, respectiv, 575 milioane lei, iar in 2017 sa fie de 622 milioane lei. In bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, sunt prevazute investitii de 330 milioane lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1660 ori