Sindicalistii vor reducerea diferentiata a salariilor

Luni, 10 Mai 2010, ora 09:47
1481 citiri
Sindicalistii vor reducerea diferentiata a salariilor

Reprezentantii confederatiilor sindicale au declarat, duminica, dupa intalnirea cu seful statului, ca au cerut ca reducerea salariilor sa se faca diferentiat, presedintele Traian Basescu preferand insa reducerea liniara a acestora, precizeaza Mediafax.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca a propus presedintelui ca sindicatele sa poata decida criteriile in functie de care urmeaza sa fie diminuat fondul de salarii.

Petcu a explicat ca sindicalistii ar dori ca masura de diminuare cu 25% a fondului de salarii sa nu se aplice si salariilor mici. Sindicalistii au atras atentia ca o astfel de masura ar face ca o femeie de serviciu sa aiba acelasi salariu cu un absolvent de studii superioare care lucreaza in sistemul bugetar.

Presedintele Federatiei "Alma Mater", Anton Hadar, a precizat ca i-a atras atentia presedintelui ca ar fi anormal ca toate salariile sa fie reduse cu 25%, pentru ca astfel un asistent universitar si un maistru vor fi remunerati la fel cu 600 de lei.

Presedintele sindicatului Forta Legii, Ringo Damureanu, a precizat ca o astfel de masura este anormala si din cauza faptului ca o pensie de opt milioane de lei vechi ar fi redusa cu doar 15%, pe cand un salariat care are acelasi venit ar pierde 25% din acesta.

Damureanu a declarat ca sustine varianta aplicarii unui "tratament diferentiat".

Pe de alta parte, presedintele CSDR, Iacob Baciu, considera ca este anormal ca doar salariatii bugetari, pensionarii si cei care au venituri mici sa contribuie la diminuarea efectelor crizei.

Baciu s-a declarat nemultumit de faptul ca nu se pune in discutie si participarea partii patronale.

"Este o aberatie ca ei sa nu contribuie, toti trebuie sa faca efort", a declarat presedintele CSDR.

La intalnirea de la Palatul Cotroceni, care a avut loc la cererea sindicalistilor, dupa ce seful statului a anuntat masuri de reducere a pensiilor, a fondului de salarii si a subventiilor, au participat liderii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, Blocului National Sindical, Confederatiei Nationale Sindicale Meridian, precum si reprezentantii federatiilor din educatie si din administratie publica.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#diferentiata, #fond, #reducere, #salarii, #sindicalisti , #stiri Traian Basescu