Respingerea disponibilizarilor MAI, semnal de instabilitate pe pietele externe

Joi, 26 Mai 2011, ora 14:42
1160 citiri
Respingerea disponibilizarilor MAI, semnal de instabilitate pe pietele externe

Respingerea in Parlament a proiectului privind disponibilizarile in MAI a reprezentat un semnal de instabilitate in afara, tocmai cand Romania se pregatea pentru un imprumut din exterior, la acest semnal contribuind si unii oameni din media, a declarat Traian Basescu, conform NewsIn.

Intrebat daca respingerea proiectului MAI privind disponibilizarile reprezinta un semn de slabiciune a coalitie, Basescu a raspuns: "categoric, da". "Din pacate, acest semnal a venit intr-un moment foarte nepotrivit, cand Romania se pregateste sa iasa pe piata internationala pentru un imprumut de circa 1 miliard de euro, deci semnalul de instabilitate politica a fost dat foarte consistent de Parlament, cu ocazia votului la o lege care viza un proces de reforma", a spus presedintele.

"De asemenea, dezbaterile continue pe televiziuni, reforma, se schimba premierul sunt elemente care fac rau intentiei Guvernului de a iesi pe pietele internationale, insa eu m-am obisnuit cu atmosfere si cu atitudini impotriva intereselor nationale in toata aceasta perioada de criza, asa ca cei care avem responsabilitati directe pentru tara trebuie sa ne ducem crucea, sa impingem lucrurile inainte indiferent ce vor unii politicieni. Vor esecul, oameni de mass-media care de asemeni isi doresc din suflet esecul, oameni care apar la televiziuni privesc cu ochi bulbucati, suparati ca tara a iesit din recesiune. Cum adica a iesit? Trebuie daramata tara", a sustinut presedintele.

"Da, exista si lipsa de responsabilitate politica", a admis Basescu.

"Categoric, stabilitatea politica e esentiala pentru o tara care inca se afla in criza, cum se afla toate statele UE, iar in regiunea noastra avem o tara in mare dificultate. Stabilitatea politica e esential in modul cum e cotata tara", a mai subliniat presedintele.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#disponibilizari mai, #imprumut extern, #traian basescu , #stiri Traian Basescu