Persoanele executate silit nu vor mai putea fi evacuate din locuinte in timpul iernii

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 13:10
976 citiri
Persoanele executate silit nu vor mai putea fi evacuate din locuinte in timpul iernii

Proiectul de lege al "micii reforme" in justitie interzice evacuarea persoanelor din locuinte in intervalul 1 decembrie-1 martie, in cadrul unei proceduri de executare silita, cu exceptia cazurilor in care persoana care solicta executarea si evacuarea locuintei nu dispune de un domiciliu.

"Prin aceasta interdictie nu-i vom mai pune pe oameni sa-si paraseasca locuintele in timpul iernii", a declarat premierul Emil Boc.

Guvernul a avizat, vineri, in sedinta speciala, proiectul de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, denumit "legea micii reforme" in justitie, dupa ce actul a fost discutat si de presedintele Basescu cu presedintele CSM, au declarat anterior agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, marti, ca va convoca Parlamentul in sesiune extraordinara la inceputul lunii august, in primul rand pentru Legea ANI.

Seful statului a precizat ca propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare sa se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele sa nu mai fie suspendate in cazul in care sunt ridicate exceptii de neconstitutionalitate, precum si "legea micii reforme" in justitie, aflata pentru avizare la CSM.

Miercuri, in sedinta de guvern, seful statului a amintit ca nu a solicitat sedinta extraordinara a Parlamentului numai pentru Legea ANI, ci si pentru legea care viza nesuspendarea unui proces in instanta daca se ridica exceptia de neconstitutionalitate, precum si pentru Legea "Micii Reforme", care scurteaza timpii de parcurgere a procedurilor in instanta.

El a precizat ca pentru Legea "Micii Reforme" a discutat si cu presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu.

"V-as ruga sa aveti in vedere acest pachet care implica si o decizie guvernamentala, poate o sedinta extraordinara de guvern imediat ce CSM-ul da aviz ca legea sa fie trimisa la Parlament. Dar implica si o decizie politica, iar aici sunt liderii politici ai principalelor formatiuni din majoritatea parlamentara. Revin cu rugamintea sa analizati posibilitatea ca toate prevederile care afecteaza functionarea ANI sa fie concentrate intr-o singura lege si, aici, probabil, ca va trebui facuta o buna cooperare intre Ministerul Justitiei si comisiile juridice din cele doua Camere", a spus Basescu ministrilor.

#executare, #legea, #locuinte, #micii, #reforme, #silita , #stiri Traian Basescu