Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc: Proiectele UE vor fi finantate de la buget

Boc: Proiectele UE vor fi finantate de la buget


Premierul Emil Boc sustine ca proiectele UE nu vor fi oprite, ci finantate in continuare de la bugetul de stat, urmand ca Guvernul sa trimita facturile aferente catre Comisia Europeana doar dupa verificari suplimentare efectuate de autoritatile romane, transmite Mediafax.

Toate investitiile merg mai departe, nicio investitie nu se opreste in Romania, indiferent ca este pe bani bugetari sau pe fonduri europene, platile in acest moment se efectueaza de la bugetul de stat. Potrivit practicii europene, se trimit facturi la Bruxelles pentru a se recupera partea care reprezinta contributia Uniunii Europene. 


Noi mergem in continuare cu plata facturilor de la bugetul de stat si doar temporar si voluntar am decis, pana la verificari suplimentare, sa nu inaintam facturi la UE, pentru a evita riscul pierderii banilor europeni. Daca Uniunea Europeana, dupa ce am inaintat factura, vine si gaseste probleme la licitatii in Romania, pierdem banii.


Daca noi corectam in tara inainte de a trimite factura, banii nu se pierd, raman in Romania si pot fi utilizati pentru alte proiecte", a aratat, joi, premierul, intr-o conferinta de presa.


El a precizat ca verificarile sunt efectuate de catre autoritatile de management in colaborare cu alte institutii ale statului.


"Ele (verificarile - n.r.) se desfasoara pe acele Programe Operationale Sectoriale unde exista achizitii publice. Obiectivul nostru este sa ne identificam noi greselile, nu sa vina altii sa ne faca ordine in sistemul achizitiilor publice si sa pierdem banii la care au dreptul tara si romanii", a mai spus Boc.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a adresat Guvernului rugamintea ca pentru moment Romania sa inceteze sa mai trimita facturi la decontare la Bruxelles, mai putin pe agricultura, precizand ca premierul a si dispus o asemenea masura.

El a adaugat ca premierul a dispus aceasta masura, pe care a caracterizat-o "corecta si necesara".

Basescu a explicat ca, daca auditul Comisiei Europene constata nereguli in derularea unor astfel de proiecte, banii se retrag si sumele se diminueaza.

Basescu a explicat ca Regulamentul Comisiei Europene precizeaza ca, atunci cand un audit european sau al Curtii de Conturi Europene depisteaza nereguli in derularea contractelor cu finantare europeana, banii se retrag si se diminueaza corespunzator suma alocata pe programe.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1069 ori
Citeste mai multe despreproiecte ue finantare proiecte ue