Basescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca tinand de incompetenta

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 10:14
1141 citiri
Basescu: Unele media fac eforturi pentru a trata criza ca tinand de incompetenta

Presedintele Traian Basescu a afirmat, marti seara, ca a dorit sa prezinte grupurilor parlamentare proguvernamentale situatia reala a crizei, pentru ca unele grupuri media fac eforturi de a prezenta situatia ca fiind legata de incompetenta guvernantilor, precizeaza Mediafax.

Basescu a spus ca a considerat ca fiind responsabilitatea lui de a informa corect despre situatia reala a bugetului, dar si de a anunta, pe 6 mai, masurile de reducere a cheltuielor bugetare convenite cu Guvernul si cu Banca Nationala.

"Vreau sa intelegeti foarte bine (...) ca nu mi-a facut deloc placere sa anunt pe data de 6 mai solutiile de restructurare a cheltuielor cu aparatul bugetar, de reducere a salariilor, de reducere a platilor sociale, inclusiv a pensiilor. Dar este o chestiune de responsabilitate. Nu de multe ori te afli in situatii in care trebuie sa ai atitudini, pozitii impotriva cetatenilor tai, cel putin aparent impotriva lor. Eu sunt intr-o astfel de situatie datorita crizei economice si am considerat ca este obligatia mea sa am o atitudine responsabila", a afirmat el.

Presedintele a mentionat ca informat grupurile parlamentare proguvernamentale despre situatia economica pentru a trece peste "efortul" pe care unele media le fac pentru a prezenta criza financiara ca pe o consecinta a incompetentei guvernantilor actuali.

"Astazi am informat grupurile care sustin Guvernul care este situatia reala in care ne aflam, dincolo de efortul formidabil pe care il fac unele mijloace media de a dezinforma si a trata criza ca o chestiune de incompetenta a cuiva. Criza este o realitate la nivel european, nu doar in Romania, este in toate statele membre ale UE si numele mai nou pe care eu imi permit sa il dau este de criza a datoriilor suverane a statelor membre", a afirmat Basescu.

El a mentionat ca Romania, avand o datorie publica mai mica decat a altor state membre ale Uniunii, are obligatia de actiona prin restructurarea cheltuielilor bugetare acum, pentru a-si reduce dependenta de imprumutul extern.

"Romania este intr-o situatie dificila, dar nu mai dificila decat a altor state. Daca luam masurile care trebuie luate acum, avem sanse sa valorificam in favoarea nostra momentul in care cresterea economica va fi posibila", a adaugat Basescu. Presedintele nu a precizat la ce trusturi de presa se refera.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#basescu masuri criza romania incompetenta datorii , #stiri Traian Basescu