Basescu: Romania are o problema cu finantarea externa

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 11:25
1099 citiri
Basescu: Romania are o problema cu finantarea externa

Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor partidelor politice, la inceputul consultarilor de la Cotroceni, ca Romania are o problema care tine de finantarea externa, informeaza NewsIn.

Basescu le-a spus partidelor ca doreste sa discute cu acestea despre situatia politica dar sa le prezinte si "o informare legata de ceea ce misiunea Uniunii Europene, Fond si Banca Mondiala au constatat cu ocazia evaluarii pentru transa urmatoare".

La finalul discutiilor, Basescu a mai declarat pe subiectul situatiei economice ca "avem o problema fundamentala care tine de finantarea externa a Romaniei", moment in care s-a intrebat daca mai este cazul ca presa sa ramana in sala.

Anterior intalnirii cu partidele, Basescu s-a intalnit cu delegatia FMI.

Transa a treia din imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI) va fi amanata, dupa ce guvernul nu a reusit sa aprobe legile cerute in acord pana la termenele asumate, o decizie urmand a fi luata dupa o noua misiune de evaluare in ianuarie, au declarat vineri pentru NewsIn surse convergente.

"Transa din decembrie va fi amanata. Probabil ca la inceputul lunii ianuarie va veni inca o delegatie sa semneze cu noul guvern, iar in jur de 20 ianuarie va fi aprobata transa in boardul FMI.

Asta inseamna ca vom primi banii cu o intarziere de circa o luna si jumatate, daca totul merge cum trebuie", a afirmat una din sursele mentionate.

Cele mai multe tinte fixate pentru 30 septembrie in acord au fost indeplinite de Romania, au precizat sursele.

Comisia Europeana a amanat deja acordarea celei de-a doua transe, de 1 miliard de euro, din imprumutul acordat Romaniei, in valoare totala de circa 5 miliarde euro, pe o perioada de doi ani.

FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala au anuntat, vineri dimineata, o conferinta comuna de presa pentru ora 14:00, in care vor fi prezentate concluziile preliminare ale misiunii de evaluare in Romania. 

Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Regulile de protecție a consumatorilor din Uniunea Europeană sunt motivul invocat de Apple pentru care funcțiile de inteligență artificială din noul iOS 18 nu vor fi lansate în acest an....
Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
Uniunea Europeană este pe cale să aprobe o lege controversată care ar permite scanarea sistematică a mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate, pentru detectarea activităților suspecte,...
#basescu, #externa, #finantare , #stiri Traian Basescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  6. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  7. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție