Basescu saluta semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 20:50
1444 citiri
Basescu saluta semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal
Tratatul de la Bruxelles vrea o uniune fiscala a UE

Presedintele Traian Basescu saluta semnarea de catre formatiunile coalitiei guvernamentale a protocolului privind ratificarea de catre Romania a Tratatului fiscal al UE, se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, miercuri.

Formatiunile coalitiei guvernamentale au semnat protocolul privind ratificarea de catre Romania a Tratatului fiscal al UE.

Traian Basescu spune ca gestul partidelor si formatiunilor politice semnatare este unul "de responsabilitate si in interes national", relateaza Mediafax.

Partidele din coalitie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanta fiscala, ca sustin semnarea de catre seful statului la Consiliul European a acestui document si sustin in Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului pana la 31 decembrie 2012.

Documentul a fost semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR si grupului minoritatilor si are lasat loc liber pentru semnaturile liderilor USL.

Protocolul politic a fost semnat de presedintele PDL Emil Boc, presedintele UDMR Kelemen Hunor, presedintele UNPR Gabriel Oprea si liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale Varujan Pambuccian. La eveniment au fost prezenti premierul Mihai Razvan Ungureanu si lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni, ca tratatul de stabilitate fiscala convenit de tarile UE nu este o urgenta a sefului statului, ci trebuie semnat pana la 1 martie, iar Romania nu mai poate intarzia luarea acestei decizii.

Citeste mai multe despre Cum va ajuta Tratatul fiscal economia Romaniei.

#tratat fiscal, #tratat bruxelles, #semnare tratat fiscal, #traian basescu tratat , #Presedintele Romaniei