Basescu cere depolitizarea dezbaterii privind acordul european de guvernanta fiscala

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 17:57
1308 citiri
Basescu cere depolitizarea dezbaterii privind acordul european de guvernanta fiscala

Dezbaterea interna privind acordul interguvernamental european de guvernanta fiscala trebuie depolitizata pentru ca altfel Romania risca sa se decredibilizeze, a declarat, miercuri, presedintele Traian Basescu, la Palatul Victoria.

"Consider ca este esential ca toate institutiile si partidele cu atributiuni in angajarea acestui acord sa aiba o abordare nepolitica. Primul obiectiv este depolitizarea dezbaterii pe aceasta tema. Daca Opozitia si Puterea vor politiza dezbaterea riscam decredibilizarea noastra. Vreau sa va previn ca dezbaterile sunt urmarite cu multa atentie in toate capitalele", a declarat Traian Basescu.

As vrea ca Romania sa aiba o abordare de genul acelora pe care le-au avut clasa politica si institutiile, atunci cand a fost vorba de integrarea in NATO si UE. Si procesul integrarii in Schengen nu a fost politizat, cu toate reusitele si esecurile sale", a mai spus seful statului.

De asemenea, el a aratat ca dezbaterea privind acest acord interguvernamental trebuie sa fie tratata pragmatic, in conformitate cu interesul national. "Trebuie tratat ca un acord tehnic pentru ca el este tehnic", a evidentiat presedintele.

Totodata, seful statului a subliniat ca, in mare, in acord nu vor fi lucruri "noi sub soare", fiind vorba de criteriile de la Maastricht si de crearea unor parghii pentru indeplinirea lor. "Socul unor politicieni romani care acum afla de un tratat in vigoare de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana e altceva", a mai afirmat presedintele.

Seful statului participa miercuri dupa-amiaza la sedinta de Guvern pentru o discutie pe tema acordului interguvernamental, dupa incheierea consultarilor de la Palatul Cotroceni cu formatiunile politice, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si premierul Emil Boc.

#traian basescu, #Traian Basescu acord guvernanta fiscala , #Presedintele Romaniei