Toyota investeste masiv in Polonia. Aici va produce ultima generatie de motoare pentru vehiculele hibride

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 15:23
3479 citiri
Toyota investeste masiv in Polonia. Aici va produce ultima generatie de motoare pentru vehiculele hibride
Foto: CC0 Creative Commons

Gigantul auto nipon Toyota va investi in Polonia 400 de milioane zloti (113 milioane de dolari) in producerea unui motor de ultima generatie pentru vehiculele hibride, transmite Reuters.

Motorul de 1,5 litri va fi produs din 2020, la fabrica Toyota din apropierea orasului Jelcz-Laskowice. Motorul va fi folosit la asa numitele vehicule hibride, care au instalat si un motor electric.

In prezent, vehiculele hibride reprezinta 40% din vanzarile Toyota in Europa iar cota lor de piata creste rapid. Datorita acestei investitii vom putea face fata cererii, a afirmat Eiji Takeichi, seful subsidiarei poloneze a Toyota Motor.

Toyota are doua fabrici in regiunea poloneza Silezia Inferioara. Uzina din Jelcz-Laskowice are aproape 500 angajati in timp ce unitatea din Walbrzych are 1.500 de angajati.

Recent, Toyota a anuntat semnarea unui acord de parteneriat cu un alt producator nipon, Mazda, cele doua companii urmand sa investeasca masiv in dezvoltarea de tehnologii pentru vehiculele electrice.

Toyota, cel mai mare producator auto nipon, va prelua 5,05% din actiunile Mazda cu suma de 50 de miliarde de yeni (454 milioane de dolari), in timp ce Mazda va prelua o participatie de 0,25% din actiunile Toyota, un pachet cu o valoare egala cu actiunile Mazda achizitionate de Toyota.

Parteneriatul dintre Toyota si Mazda reprezinta un pas semnificativ spre consolidarea industriei auto japoneze, unde aproximativ sase producatori diferiti concureaza pentru clienti si capital. Insa, intr-o perioada de crestere a costurilor de dezvoltare si de modificari tehnologice, in special aparitia vehiculelor electrice, multi producatori mici nu au resursele necesare pentru a tine pasul cu rivalii mai mari.

Eveniment Quarterly Report

#motoare masini hibride Toyota, #masini hibride Toyota , #Investitii