Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stolojan: Romania are nevoie de 7,5 miliarde de euro in 2010

Stolojan: Romania are nevoie de 7,5 miliarde de euro in 2010

Romania ar avea nevoie de 7,5 miliarde de euro pentru a-si acoperi deficitul bugetar in acest an, a declarat fostul premier, Theodor Stolojan.

"Este foarte, foarte mult pentru Romania. Practic, va trebui sa iesim sa ne imprumutam si pe piata externa. Pe langa aceasta, va creste datoria publica. Vor creste, evident, foarte mult dobanzile", a spus Stolojan, pentru The Money Channel.

Potrivit calculelor sale, cheltuielile statului cu dobanzile au crescut la 9,2 miliarde de lei, de la 6,4 miliarde de lei, cat erau anul trecut.

De asemenea, fost prim ministru a spus ca avem multe surse de euro si, teoretic, nu ar trebui sa avem probleme legate de deprecierea leului.

"Vin bani din fonduri nerambursabile, imprumutul cu UE si FMI si remiteri ale muncitorilor din strainatate. Trebuie sa intelegem ca foarte bine ca orice fractura in aceste intrari de capital inseamna risc de depreciere a monedei nationale", a adaugat el.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 983 ori
Citeste mai multe desprestolojan datorii imprumut euro leu