Baconschi le-a prezentat nemtilor oportunitatile de investitii in Romania

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 10:53
1140 citiri
Baconschi le-a prezentat nemtilor oportunitatile de investitii in Romania

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a prezentat la Berlin oportunitatile pentru investitii germane in Romania si a reiterat dorinta autoritatilor romane de a stimula cooperarea intre IMM-urile din cele doua tari, conform NewsIn.

Aflat in vizita in Germania, ministrul Teodor Baconschi a avut intalniri cu vicepresedintele Camerei Deputatilor a landului Berlin, Uwe Lehmann-Brauns, si cu secretarul de stat parlamentar in Ministerul Economiei si Tehnologiei si co-presedinte al Consiliului de Cooperare romano-german, Peter Hintze.

Seful diplomatiei romane a trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale dintre Romania si Germania, precum si proiectele comune din domeniul economic si cele din plan european. In context, ministrul Teodor Baconschi a reiterat dorinta autoritatilor romane de a atrage investitii germane si de a stimula cooperarea intre IMM-urile din cele doua tari.

In cursul intalnirilor cu oficialii germani, ministrul roman de externe a purtat discutii pe teme de actualitate economica si politica, punand accentul pe prezentarea reformelor economice si pe oportunitatile pentru investitii germane in Romania, informeaza MAE.

"Cu un deficit sub control si o crestere economica moderata, dar reala, Romania se inscrie intr-o tendinta incurajatoare, care demonstreaza responsabilitatea guvernarii actuale fata de partenerii UE, in conditiile ingrijoratoare ale crizei economice si financiare", a subliniat ministrul Teodor Baconschi.

La randul sau, Peter Hintze a reliefat importanta schimburilor comerciale romano-germane si dinamica lor ascendenta.

De asemenea, a fost evocata perspectiva aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Seful diplomatiei romane a sustinut cu fermitate pozitia Romaniei si a subliniat pericolul generat de nerespectarea regulilor UE. Oficialii germani au promis sprijin pentru un tratament principial si constructiv in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Totodata, ministrul Teodor Baconschi a evocat importanta continuarii constructiei europene si riscul unei Europe cu mai multe viteze, intr-o conferinta sustinuta la sediul Fundatiei Konrad Adenauer. "Mai mult ca oricand, trebuie sa evitam riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor nationaliste, xenofobe, rasiste.

Tentatia inchiderii in sine e mare. O Europa care se indoieste de beneficiile euro sau ale spatiului Schengen este deja o Europa in devolutie. O Europa cu mai multe viteze, cu state de mana intai, a doua si a treia ar trada idealul lui Konrad Adenauer, Robert Schuman sau Grigore Gafencu", a aratat seful diplomatiei romane.

Ministrul de externe s-a mai intalnit, la Ambasada Romaniei, cu reprezentanti ai comunitatii romane din Berlin. El a reiterat importanta pe care autoritatile romane o acorda dialogului constant cu membrii comunitatilor romanesti de peste hotare, in vederea pastrarii si promovarii identitatii culturale, lingvistice si religioase a acestora.

Totodata, ministrul Baconschi si-a exprimat aprecierea pentru preocuparea comunitatii romanesti din Germania de a-si pastra identitatea si a salutat rolul pe care il joaca bisericile romanesti in acest sens.

Seful diplomatiei a subliniat si necesitatea mentinerii unei legaturi stranse intre autoritatile de la Bucuresti si romanii din afara granitelor. "E nevoie de un schimb constant de idei si contacte permanente intre guvern si comunitati", a precizat ministrul de externe.

In cursul discutiilor, ministrul Teodor Baconschi a aratat ca se depun eforturi pentru identificarea de solutii pertinente la aspectele ridicate de catre membrii comunitatii inclusiv la cele privind asigurarea votului prin corespondenta.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#investitie, #investitor, #investitor german, #baconschi , #stiri Teodor Baconschi