Duel la nivel inalt: Steve Forbes vs Warren Buffett

Miercuri, 17 August 2011, ora 10:33
1426 citiri
Duel la nivel inalt: Steve Forbes vs Warren Buffett

Steve Forbes il critica pe Warren Buffett dupa ce miliardarul american a sustinut, luni, intr-un editorial ca masurile luate de SUA nu au ajuns si la bogatii tarii. Suprataxarea americanilor instariti este ironizata de CEO-ul Forbes care ii recomanda lui Buffett sa faca donatii Trezoreriei, institutie care ar aprecia un astfel de gest. 

“Trezoreria are chiar un astfel de program “Gifts to the US” cu o adresa pe care poti trimite niste sume de bani, asa ca ar putea sa trimita cateva miliarde catre Trezorerie, bani care ar fi primiti cu  bucurie”, declara Steve Forbes intr-un interviu acordat publicatiei The Street.

Buffet confunda taxele pe venituri cu cele pe dividende si capital, sustine CEO-ul publicatiei Forbes.

“Taxa federala in SUA este de 35% si poate ajunge la 40% foarte repede, iar pe castigurile de capital chiar este o dezbatere aprinsa daca este sau nu nevoie de o astfel de taxa.

In ceea ce priveste dividendele, noi avem un sistem hibrid, avem o taxa pentru companii de 35% pe profit, iar cand banii sunt distribuiti catre actionari acestia sunt taxati din nou.

In Anglia taxele platite de companii sunt de 28%, iar daca ai cel putin 20 de procente in actiuni nu platesti nicio taxa pe dividende. Insa profitul este taxat ca venit individual, iar taxele lor sunt foarte mari asa ca daca ai castiguri de capital, asta e cu totul altceva fata de veniturile normale.

Acelasi lucru se intampla si la dividende, Iar Buffett face o confuzie intre cei doi termeni. Daca ar fi un salariat normal ar plati impozite de 35% si chiar 50%, daca ar munci in New York”, sustine Steve Forbes.

#forbes buffet, #forbes vs buffett, #steve forbes, #warren buffett , #stiri Steve Forbes