Filme pe care orice businessman trebuie sa le vada

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 17:50
2941 citiri
Filme pe care orice businessman trebuie sa le vada

Businessman-ul tipic se regaseste intr-o continua cautare a succesului. Uneori, sursa inspiratiei vine dinspre biblioteca plina de volume business, alteori din experienta impartasita de altii care au atins deja succesul. Cateodata, insa, secretele unei afaceri mari se dezvaluie pe marele ecran.

Iata cateva dintre cele mai bune filme de business, potrivit Forbes.com

Cetateanul Kane (Citizen Kane, 1941) - regizat de Orson Welles


Acest film prezinta misterul crimei lui Sir William McCordle, un aristocrat plin de bani, care-si invita prietenii sa petreaca week-endul la conacul sau de la tara.

Filmul prezinta atat viata clasei superioare, a stapanilor, cat si pe cea a slujitorilor care muncesc necontenit.

Cea mai taioasa observatie business vine de la sefa slujitorilor, interpretata de Helen Mirren ( nominalizata la Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar), care ofera ea insasi definitia "client service-ului".

"Eu sunt sluga perfecta. Stiu cand va este foame, asadar gustarea este pregatita. Stiu cand sunteti obosit si va pregatesc patul. Stiu asta inainte sa o stiti dumneavoastra."

Session 9 (2001) - regizat de Brad Anderson


Chiar daca detinerea unui job, in contextul economic actual, este o bucurie in sine, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci ce urasti.

Comedia "Office Space" da tonul angajatilor cu spirit antreprenorial care se tem sa faca pasul de la jobul in cadrul unei companii la afacerea proprie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#afaceri, #antreprenori, #filme, #sfaturi , #Antreprenori