Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emisiunea de eurbonduri romanesti s-a incheiat, fiind suprasubscrisa de aproape cinci ori

Emisiunea de eurbonduri romanesti s-a incheiat, fiind suprasubscrisa de aproape cinci ori

Romania a plasat joi in piata 1 miliard euro, prin obligatiuni cu maturitate la cinci ani, la o rata a cuponului de 5%, in conditiile unui interes crescut al investitorilor, care au suprasubscris oferta de aproape cinci ori, au declarat pentru NewsIn dealeri din piata.


Randamentul pentru acestea a fost de 2,68 puncte procentuale peste mid-swap, dupa ce primele informatii aratau ca ar fi vorba de o marja de 2,75 puncte procentuale. Pretul a fost de 99,25% din valoarea nominala, iar randamentul de 5,18%.


Emisiunea romaneasca a fost lansata la un moment favorabil, la putin timp dupa ce agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la negativa la stabila, la circa o luna dupa decizia similara a Fitch.


De asemenea, marja la CDS-uri(credit default swap), o masura a costului asigurarii riscului de intrare in faliment, a coborat miercuri la 205 puncte de baza in cazul Romaniei, cel mai scazut nivel din 30 septembrie, potrivit Bloomberg.


La acest nivel al marjei CDS, o datorie de 10 milioane euro va fi asigurata la un cost de 205.000 euro impotriva riscului de faliment in urmatorii cinci ani.


 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 871 ori