Udrea: interesul lui Oprescu pentru turismul din Capitala, derizoriu

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 00:27
1505 citiri
Udrea: interesul lui Oprescu pentru turismul din Capitala, derizoriu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a declarat, duminica, ca i se pare "derizorie" preocuparea primarului general Sorin Oprescu pentru promovarea turismului in Capitala, informeaza Mediafax. 

"Pana la acest moment, pe programul operational regional coordonat de Ministerul Dezvoltarii si Turismului, Primaria Capitalei nu a depus niciun proiect care sa se refere la promovarea turistica.

Din 50 de milioane de euro alocata Axei 5.3, care se refera la promovarea turismului, Primaria municipiului Bucuresti, pana la 11 noiembrie 2010, nu a reusit sa depuna nici macar un proiect.

Este elocvent interesul pe care il are in a promova capitala ca destinatie turistica", a spus, intr-o conferinta de presa, Udrea.

Ea a aratat ca Bucurestiul este singurul oras care nu a reusit sa acceseze fondurile europene nerambursabile pentru construirea si organizarea unui centru de informare turistica.

"Mi se pare derizorie preocuparea domnului primar general Sorin Oprescu, de ieri, de a arata cat interes are pentru promovarea turismului cu doua pliante in mana...", a mentionat Udrea, care a criticat si declaratiile lui Oprescu legate de reabilitarea monumentelor istorice.

"In stilul caracteristic, superficial, domnul Oprescu a justificat lipsa de turisti si prin aceea ca foarte multe monumente istorice, care ar putea fi obiective turistice, nu sunt reabilitate", a spus Udrea.

Ea a precizat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului gestioneaza fonduri europene pentru reabilitarea monumentelor istorice, iar "Primaria domnului Oprescu a reusit cu greu sa depuna patru astfel de proiecte in Bucuresti ,pe aceasta tema", aratand ca trei dintre acestea au fost supraevaluate.

Udrea a mai spus ca interesul lui Sorin Oprescu este "doar declarativ, superficial, lipsit de consistenta".

Primarul Sorin Oprescu sustine ca anul trecut au vizitat Bucurestiul aproape 600.000 de turisti straini, iar in mai 2012, cand capitala Romaniei va gazdui finala Cupei UEFA, sunt asteptati minim 25.000 de straini, astfel ca municipalitatea a lansat sambata o strategie de turism. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#udrea, #oprescu, #turism, #capitala , #stiri Sorin Oprescu