Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei va costa anul acesta peste 26 milioane lei

Reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei va costa anul acesta peste 26 milioane lei

Suma estimata pentru reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei in 2011 este de 21,3 milioane lei fara TVA, dupa ce, anul trecut, au fost cheltuiti 6,3 milioane lei, au informat, joi, reprezentantii municipalitatii bucurestene, anunta NewsIn.

In 2010, inainte de Craciun, au fost finalizate lucrarile la strazile Lipscani, Zarafi si Smardan.

Anul acesta au demarat lucrarile la strazile Filitti si Tonitza, iar saptamana viitoare va incepe si reabilitarea strazilor Postei si Stavropoleos, spun edilii.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca, tot in 2011, va demara construirea unei parcari cu cateva sute de locuri, la capatul strazii Franceze.

Si tot anul acesta va incepe amenajarea ca piateta publica a pietei Sf. Anton, din fata Hanului Manuc.

O alta piateta publica ar putea aparea pe strada Selari, pe un teren viran aflat in proprietate privata.

Lucrarile deja finalizate si cele incepute apartin unui grup de firme romanesti in care rolul principal il are compania Apolodor.

De lucrarile in Centrul Istoric s-a ocupat anterior firma spaniola Sedesa Obras y Servicios.

La 24 noiembrie 2008, lucrarile au fost sistate de catre spanioli, din pricina unor neintelegeri aparute cu primaria si a modalitatilor de plata.

La randul lor, edilii au reclamat proiecte si lucrari de o calitate sub standardul impus, slaba organizare si lipsa personalului calificat.

S-a incercat reluarea lucrarilor in august 2009, incercare esuata insa, iar in octombrie 2009, dupa indelungi negocieri, primaria a emis notificarea de reziliere a contractului.

Dupa reziliere, Primaria Capitalei a castigat, in iulie 2010, procedura de arbitraj de la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Ulterior, Sedesa a contestat rezilierea si la Curtea Internationala pentru Arbitraj Comercial de la Paris.

"Niciun astfel de demes nu va impiedica insa evolutia lucrarilor de reabilitare a Centrului Istoric", afirma reprezentantii municipalitatii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1470 ori