Curtea de Conturi solicita suspendarea directorului ALPAB

Duminica, 30 Mai 2010, ora 00:04
1419 citiri
Curtea de Conturi solicita suspendarea directorului ALPAB

Curtea de Conturi cere suspendarea din functie a directorului Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Radu Popa, in urma unui raport privind mai multe nereguli sesizate in contractele incheiate de aceasta institutie, anunta Realitatea TV, citat de Newsin.

In plus, inspectorii Curtii au dat aviz favorabil sesizarii procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). In raportul Curtii de Conturi este mentionat si contractul incheiat de ALPAB cu S.C. Solutii Urbane SRL, in august 2009.

Firma a primit aproape 3,4 milioane de lei pentru a instala si intretine zece ceasuri stradale placate cu aur industrial. Potrivit raportului, ceasurile nu au fost instalate in 90 de zile, asa cum prevede contractul.

Doar doua ceasuri au fost instalate la timp, restul ajungand in depozitul central Ghencea, cu o intarziere de cinci luni dupa data platii.

In concluzie, documentul mentioneaza ca abaterea se ridica la aproape trei milioane de lei. In replica, oficialii primariei spun ca se fac presiuni ce ar viza, de ceva vreme, mai multe institutii subordonate municipalitatii.

"Eu nu am primit acel raport. Normal, eu, ca sef al unitatii, trebuie sa-l primesc, daca este unul nou. (...) Sa se verifice, sa se contraverifice, nu am nimic impotriva controalelor, dar atunci cand se transforma in hartuire, ca asta se intampla de un an, din toate partile, iti pui un semn de intrebare si nu stii sa raspunzi", a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#curtea de conturi, #lacuri, #parcuri, #agrement, #radu popa , #stiri Sorin Oprescu