Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda Financiara va fi comasata cu ANV

Garda Financiara va fi comasata cu ANV

Garda Financiara va fi comasata, pana la sfasitul anului, cu Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), pentru simplificarea actiunilor de control si reducerea costurilor, iar numarul administratiilor financiare din judete va fi redus, masuri care vor determina disponibilizari si relocari de personal.

"Avand in vedere actualele constrangeri bugetare, precum si nevoia de imbunatatire a administratiei fiscale prin eliminarea paralelismelor si suprapunerilor, intentionez ca in scurt timp sa declansez un amplu program de reforma, care va avea ca obiectiv simplificarea structurilor organizatorice din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene, ANV si Garda Financiara, pentru reducerea costurilor administrative", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a spus ca programul va viza in principal reorganizarea si centralizarea actului de inspectie fiscala, prin unificarea competentelor de control cu privire la toate categoriile de venituri din taxe si impozite.


Astfel, in urma reorganizarii structurile Garzii Financiare si ANV vor fi comasate, iar numarul administratiilor financiare din cadrul fiecarui judet vor fi reduse.


Procesul va fi incheiat pana la sfarsitul anului.


"Vor fi si concedieri, pentru ca sunt nemultumit de calitatea profesionala, chiar si morala a unora dintre angajatii nostri", a mai spus Blejnar.


El nu a precizat cate persoane vor fi disponibilizate.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1582 ori
Citeste mai multe despreanv comasare disponibilizari financiara garda