Guvernul vrea sa inghete salariile mari ale bugetarilor

Vineri, 20 August 2010, ora 15:28
1410 citiri
Guvernul vrea sa inghete salariile mari ale bugetarilor

Guvernul vrea sa inghete salariile mari din sistemul bugetar, pentru a creste cele mici, in 2011, au declarat reprezentantii sindicatelor dupa intalnirea cu premierul Emil Boc si ministrii Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, care au precizat ca majorarea salariala ar putea sa fie de 10%, transmite NewsIn.

Potrivit lui Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, Guvernul vrea ca salariile de referinta pentru 2011, ce vor sta la baza calculelor pentru noua grila se salarizare, sa fie cele din 2009, dar cele reduse, nu cele de la inceptului anului. El a precizat ca Executivul vrea sa creasca in special salariile mici ale bugetarilor.

"Salariile de referinta din 2009 nu vor mai fi salariile de referinta din 2009, pentru legea pe 2011, salariile de referinta vor fi actualele salarii diminuate. In ceea ce priveste posibilitatile de cresteri pe anul viitor, ele trebuie sa se subscrie la doua obiective: fondul de salarii pe 2011 este de 39 miliarde lei, numarul de salariati, 1. 290.000 de salariati.

Pe cale de consecinta, se vor putea face cateva corectii pentru salariatii care se afla foarte jos pe grila salariala", a spus Costin.

Presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Iacob Baciu, a precizat ca salariile reduse in acest an cu 25 la suta ar putea fi majorate cu 10 la suta din 2011.

"Au fost discutii la guvern ca persoanele care au avut o reducere de 25 la suta a salariilor sa primeasca un procent de 10 la suta in 2011, la salariile reduse cu 25 la suta.

Toti cei care au pierdut 25% (ar trebui sa primeasca majorari salariale, n..r) , dar asa cum am spus, ei incearca sa ne explice ca la varf sa fie inghetate salariile ca sa poata sa beneficieze cei care au salarii mai mici", a spus Baciu, precizand ca discutiile pe subiectul salarizarii vor continua.

#guvern, #salarii, #bugetari , #stiri Sebastian Vladescu