Profitul Samsung a crescut la un nivel record de 6,4 miliarde dolari in T1

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:49
1579 citiri
Profitul Samsung a crescut la un nivel record de 6,4 miliarde dolari in T1

Profitul Samsung Electronics a crescut cu 42% in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la nivelul record de 7.150 miliarde woni (6,4 miliarde dolari), sustinut de vanzarile solide de smartphone-uri Galaxy, care au compensat rezultatele mai slabe ale diviziei de televizoare.

Analistii consultati de Bloomberg anticipau un profit net de 6.730 miliarde de woni.

Vanzarile grupului sud-coreean au avansat de la 45.300 miliarde de woni la 52.900 miliarde de woni (47,6 miliarde de dolari).

Cererea pentru smartphone-urile Samsung, inclusiv Galaxy S4, la vanzare de vineri in Coreea de Sud, dar si pentru telefoane mai ieftine destinate pietelor emergente, a sustinut rezultatele grupului.

"Samsung va avea rezultate si mai bune in urmatoarle trimestre, ceea ce ma face sa cred ca pe ansamblul anului va depasi castigul Apple. Pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor ar putea cobori un pic, dupa ce companiile introduc telefoane mai ieftine", a declarat Heo Pil Seok, director general la Midas International Asset Management, fond de investitii cu active de circa 5,4 miliarde de dolari.

Apple a raportat in aceasta saptamana prima scadere din ultimul deceniu a profitului trimestrial. Profitul Apple in trimestrul al doiela al anului fiscal, intervalul ianuarie-martie, a inregistrat un declin de 18%, la 9,55 miliarde de dolari.

Compania a avut livrari de 69,4 milioane de smartphone-uri in ianuarie - martie

Castigul operational a urcat in perioada analizata de la 5.690 miliarde de woni la 8.780 miliarde de woni, potrivit Samsung. La inceputul lunii, grupul estima un profit operational de 8.700 de miliarde de woni.

Potrivit unui studiu al firmei de cercetare Strategy Analytics, livrarile de smartphone-uri Samsung au crescut cu 56% in primul trimestru, la 69,4 milioane de unitati, reprezentand circa o treime din piata mondiala de 210 milioane de unitati. iPhone al Apple a consemnat un avans de aproape 7%, la 37,4 milioane de unitati, cel mai lent de la lansarea gamei smartphone de catre compania americana.

Samsung a avertizat, vineri, ca s-ar putea confrunta cu o concurenta mai puternica pe piata globala.

"Am putea inregistra o concurenta mai acerba pe segmentul telefoanelor mobile, ca urmare a expansiunii pietei smartphone-urilor cu preturi medii si mici", a afirmat Robert Yi, vicepresedinte al Samsung.

Vanzarile Galaxy S4 le vor "depasi substantial" pe cele ale modelului precedent, S3, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Samsung pentru divizia de comunicatii mobile, Kim Hyun Joon.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#profit Samsung T1 2013, #rezultate financiare Samsung 2013, #vanzari smartphone Samsung, #piata globala smartphone , #Profit