Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare preia activele Rompetrol Petrochemicals

Rompetrol Rafinare preia activele Rompetrol Petrochemicals


Compania Rompetrol Rafinare va prelua dreptul de proprietate asupra activelor Rompetrol Petrochemicals, procesul de integrare a activitatilor de petrochimie in cadrul celor de rafinare urmand sa inceapa in luna noiembrie a acestui an, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de valori Bucuresti.

"Principalele beneficii ale integrarii petrochimiei in cadrul Rompetrol Rafinare sunt optimizarea intregului proces tehnologic si imbunatatirea gestionarii resurselor energetice, ceea ce determina reducerea costurilor de operare si cresterea eficientei in desfasurarea activitatilor. Pe termen mediu, investitiile in rafinarie si in instalatia HDPE (Polietilena de inalta Densitate) vor optimiza costurile de procesare, permitand cresterea marjei brute cu o rata anuala de 13%, pana in 2017", se arata in comunicatul citat.

Decizia luata in cadrul Consiliului de Administratie al societatii Rompetrol Rafinare din 10 iulie 2013 va fi supusa validarii actionarilor sai in Adunarea Generala Extraordinara din 16 august.

"In prezent, Rompetrol Petrochemicals este detinuta de Rompetrol Rafinare in proportie de 100%. Valoarea de piata a activelor Rompetrol Petrochemicals se ridica, la data de 30 aprilie 2013, la 132 milioane de dolari SUA, conform unei evaluari a PricewaterhouseCoopers. Deoarece Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Rafinare si-au desfasurat complementar activitatea pe platforma Petromidia, decizia de integrare a activitatilor are caracter formal, insa presupune simplificarea structurii organizationale a grupului, precum si reducerea volumului de munca necesar derularii transferurilor intre societati", se mai spune in comunicat.

Integrarea activitatilor celor doua companii implica si transferul personalului din petrochimie la Rompetrol Rafinare, conform legislatiei muncii.

"Includerea petrochimiei in activitatile Rompetrol Rafinare presupune transferul contractelor comerciale de aprovizionare si comercializare, cumpararea activelor constand in imobilizari necorporale, imobilizari corporale, mijloace fixe, investitii in curs", precizeaza documentul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1505 ori