Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare: Afaceri de 1,3 miliarde de dolari in primul trimestru

Rompetrol Rafinare: Afaceri de 1,3 miliarde de dolari in primul trimestru


Rompetrol Rafinare, parte a grupului KMG International, a incheiat primul trimestru cu o cifra de afaceri bruta de 1,3 miliarde dolari, in urcare cu 48% de la 884,3 milioane dolari in perioada similara din 2013, pe fondul cresterii vanzarilor, dar pierderile au avansat, la 26,8 milioane dolari.

Pierderile raportate sunt in urcare cu 6,7% fata de rezultatul negativ de 25,1 milioane de dolari inregistrat in primele trei luni ale anului trecut.

"Rezultatele financiare consolidate ale companiei au fost influentate pozitiv de cresterea cantitatilor produse si vandute fata de aceeasi perioada a anului trecut si negativ de evolutia cotatiilor internationale la titei si produsele petroliere", potrivit unui comunicat al companiei.

Pe partea de rafinare, compania a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri bruta de 1,21 miliarde dolari, mai mare cu 56% fata de nivelul de 778,8 milioane dolari din aceeasi perioada a anului trecut, fiind influentata de vanzarea unor cantitati mai mari de produse petroliere.

In comunicat se precizeaza ca, in urma investitiilor derulate de KMG International si KazMunayGas, rafinaria Petromidia a prelucrat in perioada analizata 13.000 tone de titei/zi, cea mai mare cantitate de la infiintarea rafinariei, in 1979.

Investitiile Rompetrol Rafinare in 2014, estimate la peste 35 milioane de dolari

Investitiile totale realizate de KMG International si KazMunayGas la Petromidia se ridica la peste 1,3 miliarde de dolari. Petormidia acopera 43% din capacitatea de rafinare a Romaniei si poate prelucra anual 5 milioane tone de titei.

Pentru acest an, investitiile programate de Rompetrol Rafinare sunt estimate la peste 35 milioane de dolari. Vanzarile de carburanti ale companiei au fost de 892.000 tone in primul trimestru, cu 81% mai mari comparativ cu cantitatea de 492.000 tone livrata in perioada similara a anului trecut, potrivit comunicatului.

Vanzarile de carburanti pe piata interna au crescut cu 42%, in timp ce livrarile catre pietele externe au urcat cu 120% fata de primul trimestru din 2013, se precizeaza in comunicat.

Rompetrol Rafinare a exportat in primul trimestru produse petroliere de peste 600 milioane de dolari. Pierderile aferente activitatii de rafinare a titeiului au crescut cu 20,3%, de la 25,1 milioane dolari la 30,2 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare a inregistrat din activitatea de distributie a carburantilor o cifra de afaceri bruta de 645,8 milioane de dolari, in urcare cu 28% de la 503,2 milioane de dolari in primele trei luni din 2013.

Segmentul de distributie a generat un profit net de 1,5 milioane de dolari, de la pierderi de 1 milion de dolari in primele trei luni ale anului trecut. Rompetrol Rafinare opereaza la nivel national peste 750 de puncte de distributie a carburantilor, in statii proprii, partener, unitati mobile si baze mobile.

Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ datele companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas, potrivit comunicatului.

Rezultatele sunt neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Grupul Rompetrol este controlat de compania petroliera kazaha de stat KazMunaiGaz.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1469 ori