Rompetrol a investit 50 milioane dolari in extinderea din Europa de Vest

Joi, 25 Iulie 2013, ora 16:37
1950 citiri
Rompetrol a investit 50 milioane dolari in extinderea din Europa de Vest

Grupul Rompetrol, prin subsidiara sa din Franta si Spania - Dyneff, a deschis doua noi benzinarii (Rompetrol si Dyneff) si a finalizat dezvoltarea in parteneriat cu grupul Total a unui terminal petrolier in Port la Nouvelle, investitiile totale ridicandu-se la peste 50 milioane dolari.

"Parte a Grupului Rompetrol din 2006, Dyneff continua traditia antreprenoriala a companiei de a crea si oferi clientilor servicii si produse inovatoare, de a fi printre principalii actori in segmentul de distributie carburanti in regiunea de sud a Frantei si un partener strategic pentru retelele de hypermarketuri.

Compania asigura prin activele sale din Franta si Spania cadrul necesar dezvoltarii KazMunayGas (unicul actionar al Grupului Rompetrol) in Europa de Vest, sustinand astfel obiectivul KMG de a fi pana in 2020 intre primele 30 de companii petroliere din lume", a spus Catalin Dumitru, director general Dyneff Franta si Spania.

Noile statii de distributie reprezinta doua concepte diferite, statia premium Rompetrol, care face parte din reteaua de benzinarii situate pe autostrazi si cea sub brand Dyneff specifica zonelor urbane.

Statia premium Rompetrol, situata la granita dintre Franta si Spania, a necesitat o investitie totala de peste opt milioane dolari. Conceptul statiei face parte din programul de dezvoltare durabila adoptat de companie, incluzand facilitati de economisire a energiei si de protectie a mediului.

Statia urbana Dyneff, situata in zona aeroportuara din Montpellier (sudul Frantei), a inglobat o investitie de 1,17 milioane dolari.

Dyneff ocupa in prezent locul 3 pe piata distributiei de E85 in Franta, iar la sfarsitul anului 2012 a atins o cota de piata de 12% la nivel national cu 13 statii de alimentare echipate pentru distributia de E85.

In ceea ce priveste terminalul petrolier din Port la Nouvelle (Marea Mediterana), structura tehnica a acestuia permite importul, stocarea si comercializarea tuturor tipurilor de carburanti si componente bio.

Lucrarile au vizat modernizarea si extinderea facilitatilor existente detinute de cele doua companii, fiind unul din cele mai moderne terminale, cu echipamente si tehnologii moderne, care deserveste nave cu volum cuprins intre 7.500 si 35.000 de tone, precum si camioane. Valoarea totala a investitiei realizata pana acum este de aproximativ 41 milioane dolari, proiectul urmand a fi extins in urmatorii ani.

Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc - Roussillon si una din cele mai importante companii din zona de sud a Frantei. Compania livreaza in fiecare an aproximativ 2,3 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distributie din Franta si Spania - retail (115 statii), small and medium distribution (9 filiale de vanzari) si trading si wholesale. Compania este actionara la terminalele din Marsilia si Lyon.

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Câți bani scot din buzunare pofticioșii pentru primele cireșe. „E un moft ăsta. O jumătate de kilogram probabil că mi-aș permite”
Pe unele tarabe din piețe se vând acum și cireșe, iar un kilogram se vinde cu 150 de lei. Fructele sunt aduse din Turcia și Grecia, iar comercianții spun că, de fapt, prețul de...
#rompetrol extindere, #investitii Rompetrol Europa Vest , #Investitii