Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al Romgaz a scazut in primele noua luni cu 5%

Profitul net al Romgaz a scazut in primele noua luni cu 5%

Profitul net al producatorului national de gaze Romgaz a scazut in primele noua luni din acest an cu 5%, la 419,8 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut cu 6,3%, de la 2,38 miliarde lei la 2,23 miliarde lei, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn. 

 

 

Profitul net din perioada similara a anului trecut a fost de 442 milioane lei.

"Realizarea unor rezultate inferioare celor din perioada similara a anului trecut este cauzata de reducerea cererii de gaze naturale", spun reprezentantii companiei.

De asemenea, productia Romgaz de gaze naturale in primele noua luni ale anului 2009 este de 4,2 miliarde de metri cubi, iar pentru acest an reprezentantii companiei estimeaza o productie de 5,7 miliarde de metri cubi.

Totodata, Romgaz a acumulat in primele noua luni ale acestui an creante in valoare de 67,9 milioane lei, in scadere fata de creantele din perioada similara a anului trecut, de 110,9 milioane lei.

"Nivelul mai redus al creantelor restante din primele noua luni ale anului 2009 fata de cele din 2008 se datoreaza faptului ca s-au incheiat conventii de esalonare cu clientii care intampina probleme financiare", au explicat reprezentantii producatorului de gaze.

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

Romgaz produce anual circa o treime din consumul de gaze al tarii. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 845 ori