Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Anghel (BVB): Peste 16% din actiunile Romgaz aferente retailului a fost subscrise in prima zi

Anghel (BVB): Peste 16% din actiunile Romgaz aferente retailului a fost subscrise in prima zi


In prima zi de oferta publica pentru Romgaz 16% din transa aferenta retailului a fost subscrisa, iar cel mai probabil pana la final se va ajunge la o suprasubscriere, a declarat marti Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si CEO al BCR Pensii.

Investitorii de retail au depus ordine pentru a cumpara 1,4 milioane de actiuni.

"Este o oportunitate unica pentru populatie pentru ca se acorda un discount de 5% fata de pretul pentru investitorii institutionali", a explicat Lucian Anghel.

Suma minima necesara investitiei trebuie sa acopere costul a 100 de actiuni, respectiv cel mult 3.200 de lei.

Lucian Anghel a declarat ca acesta este un eveniment istoric, fiind cea mai mare oferta de pe piata de capital.

"Este cel mai mare producator de gaze din Europa Centrala si de Est (Romgaz - n.r.), compania de stat cu cel mai mare profit, de peste un miliard de lei. Este o companie cu o baza solida de crestere in viitor si sunt convins ca va atrage interes atat din partea populatiei, cat si din partea investitorilor locali si din partea celor internationali. Ne pune pe harta internationala si aceasta nu poate sa fie decat benefic pentru piata. Din moment ce achizitioneaza actiuni Romgaz se vor gandi sa cumpere si alte titluri daca nu sunt deja prezenti pe piata", sustine Lucian Anghel.

Oferta publica initiala prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz a inceput marti si este planificata sa se incheie pe 31 octombrie 2013.

Pretul orientativ de vanzare a fost stabilit intre 24 si 32 de lei pe actiune, ceea ce reprezinta un interval de pret intre 7,38 si 9,84 dolari SUA pentru un Certificat Global de Depozit (GDR), fiecare GDR reprezentand o actiune.

Oferta publica initiala include actiuni si Certificate Globale de Depozit pentru publicul din Romania si actiuni si GDR-uri pentru investitorii institutionali din afara Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1730 ori