Xi Jinping, lovitură neașteptată pentru Putin: China blochează Rusia de teama SUA, într-un punct nevralgic

Joi, 08 Februarie 2024, ora 02:04
0 citiri
Xi Jinping, lovitură neașteptată pentru Putin: China blochează Rusia de teama SUA, într-un punct nevralgic
Vladimir Putin și Xi Jinping FOTO / X Nexta

În decembrie, administrația de la Washington a amenințat că va opri accesul la sistemul său financiar pentru băncile străine legate de companiile care sprijină industria de apărare a Rusiei.

Acum, Xi Jinping îi dă o lovitură pe neașteptate lui Putin, iar banca Chouzhou Commercial, o instituție financiară cheie din China folosită de importatorii din Rusia a oprit toate tranzacțiile cu aceștia, de teama sancțiunilor Statelor Unite.

Măsura chinezilor pregătește terenul pentru un ”colaps logistic” în următoarele săptămâni, a informat miercuri cotidianul de afaceri Vedemosti din Rusia, citind oameni de afaceri și consultanți financiari familiarizați cu problema, potrivit The Moscow Times.

Chouzhou Commercial Bank, care a devenit principalul canal de tranzacții pentru importatorii ruși după invadarea Ucrainei, ar fi informat clienții săptămâna trecută că încetează relațiile cu toate organizațiile ruse și belaruse.

Umbra lui Putin trimite unde de șoc în 3 state NATO: ”Nu vom avea decât câteva ore” până la invazia Rusiei

Cu Anul Nou Chinezesc programat pentru 10-17 februarie, un „colaps logistic aproape iminent” va împiedica exporturile către Rusia cel puțin până în martie, a declarat una dintre sursele de la Vedomosti.

Există „foarte puține șanse” ca importurile rusești din China să se reia după sărbătoarea publică, a spus Pavel Bazhanov, expert în legislația chineză.

Tranzacțiile Băncii Comerciale Chouzhou s-au oprit prin sistemele de plată majore, inclusiv SWIFT, CIPS din China și SPFS din Rusia, a declarat una dintre sursele lui Vedomosti.

Noua putere a Ucrainei dezvăluită de un expert: Tehnica ”divină” de inspirație japoneză ce îi face prăpăd lui Putin VIDEO

Expertul juridic Bazhanov a declarat că sistemele chinezești de plată transfrontalieră PingPong și Xtransfer au oprit, de asemenea, decontările.

„Chiar dacă mișcarea banilor prin sistemele naționale nu este vizibilă pentru americani sau europeni, totul se reflectă în mod clar în raportările pe care omologii occidentali le pot cere de la bancă”, a spus o altă sursă citată.

Banca Centrală a Rusiei, Banca Populară Chineză și Chouzhou nu au răspuns solicitărilor de comentarii, potrivit lui Vedomosti.

Isterie pe plan internațional, un produs spre maximum istoric: Oamenii cumpără masiv, anunță cea mai mare bancă

Kremlinul a refuzat să comenteze rapoartele anterioare conform cărora băncile de stat chineze intensifică conformitatea cu clienții ruși pe fondul amenințărilor cu sancțiuni secundare ale SUA.

În decembrie, Washingtonul a amenințat că va opri accesul la sistemul său financiar pentru băncile străine legate de companiile care sprijină industria de apărare a Rusiei.

Beijingul nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei ca răspuns la invazia sa din Ucraina, iar unele dintre cele mai mari bănci ale țării au acordat Rusiei credite în valoare de miliarde de dolari de la începutul războiului. Cu toate acestea, China a respectat în mare măsură sancțiunile occidentale.

...citeste mai departe despre "Xi Jinping, lovitură neașteptată pentru Putin: China blochează Rusia de teama SUA, într-un punct nevralgic" pe Ziare.com

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
#razboi Ucraina, #Banca China Rusia, #china rusia, #afaceri China Rusia, #sanctiuni SUA Rusia, #Putin Xi Jinping, #Rusia China , #Stiri Finantare