Radu Mazare investeste in Madagascar

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 21:32
2245 citiri
Radu Mazare investeste in Madagascar

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca a concesionat, pe 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul marii, intr-un golf in nordul Madagascarului, unde vrea sa construiasca un complex turistic, cu bungalouri, restaurant si club, investitia costandu-l "vreo 200 - 300.000 de euro".

"Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafata de teren de 1,8 hectare, pe malul marii, intr-un golf in nordul Madagascarului, un loc in care bate vantul noua luni pe an. O sa dezvolt acolo o mica investitie turistica, vreo 15 bungalouri, cu un restaurant, cu un club, dedicat exclusiv sporturilor nautice", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Radu Mazare.

El a precizat ca investitia nu este mare, deoarece terenul a fost concesionat ieftin, cu un euro pentru un metru patrat, iar pentru constructia complexului turistic va avea nevoie de cateva sute de mii de euro.

"Investitia o sa fie de vreo 200 - 300.000 de euro, bungalouri plus utilitati. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc pana acolo, nu sunt foarte pretentiosi. Merg pentru frumusetea locurilor si pentru vant. O sa fie asa, cam la doua, doua stele si jumatate. Mana de lucru o sa fie ieftina, asa ca nu o sa coste mult", a declarat primarul Constantei.

El a spus ca terenul a fost concesionat pentru ca in Madagascar legea nu le permite strainilor sa detina proprietati. In schimb se practica formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automata.

"Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Cand va pemite legea, ea va trece automat in proprietatea mea si a fratelui meu", a spus Mazare.

Pentru a putea sa concesioneze terenul, care apartinea tribului din zona respectiva, Radu Mazare a trebuit sa astepte cateva luni.

"Pamantul apartinea tribului. Nu aveau acte pentru pamant. Din cauza asta a durat cam patru luni pana cand a fost gata. Au dezgropat urnele strabunilor, au masurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale", a spus Mazare, care a adaugat ca, dupa semnarea documentelor, a avut loc si o ceremonie, condusa de seful de trib.

"La ei, in paralel cu legile statului functioneaza si legile tribale. Seful de trib este preot, el ii casatoreste, ii judeca, are stampila omul. Si-a pus stampila pe documente ca este de acord, dupa ce, in prealabil, acum trei-patru luni se intrunise tot tribul. A intrebat si spiritele. Ei au o credinta amestecata - sunt catolici si musulmani, dar amestecat cu credinta lor ancestrala", a mai spus edilul Constantei.

Radu Mazare a afirmat ca a ramas impresionat de seful de trib, pentru simplitatea lui, pentru bunul simt si sinceritate.

"Mi-a spus asa si m-a impresionat foarte mult: Asta nu este pamantul meu si nici al nostru. Este pamantul strabunilor nostri. Si pentru ca noi te-am acceptat sa vii aici si vrei sa faci aceasta investitie - care pentru ei este uriasa - te rog frumos ca de acum incolo sa consideri ca esti la tine acasa, iar pe mine sa ma consideri ca pe tatal tau si orice ti s-ar intampla sa sti ca poti sa apelezi la mine si esti ca si unul din membrii nostri. A vorbit din suflet si pe mine m-a miscat", a mai spus Radu Mazare.

Primarul Constantei a mers in Madagascar insotit de mama sa, Gabriela Mazare, despre care a spus ca i-a placut foarte mult si ca s-a simtit bine. I-au placut mult lemurienii, dar cel mai mult au impresionat-o copiii, a spus edilul.

"S-a lipit de niste copii. Imi si spunea <>. A impresionat-o, fiind si mama", a spus Radu Mazare, care a mai povestit despre mama sa ca le-a facut cadouri copiiilor din trib si a cumparat medicamente pentru o fetita cu rani pe picioare, care apoi s-a vindecat.

La inceputul lunii aprilie, Radu Mazare declara va petrece Pastele in Madagascar, impreuna cu mama sa.

La emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata in 8 aprilie de Pro TV, Radu Mazare a spus, referindu-se la averea sa, ca are peste un milion de euro, incluzand proprietati si actiuni. El a mentionat ca face afaceri din 1990, prima fiind un ziar.

Radu Mazare a mai spus ca nu are casa in Brazilia, desi este verificat de ANI in acest sens, dar a precizat ca isi cumpara doua hectare de teren in Madagascar.

"N-am (casa in Brazilia - n.r.). Ca va spuneam, uite, am spus ca imi cumpar pamant in Madagascar, asta am declarat-o public si chiar ma duc sa finalizez actele. Mi-am concesionat acolo, pe malul marii, cam doua hectare de teren", a mentionat Mazare.

Pe terenul pe care vrea sa il cumpere in Madagascar, Mazare vrea sa construiasca unor bungalouri si un restaurant.

Radu Mazare a mai fost in Madagascar in octombrie 2011, iar de Craciun a fost in Honduras si Venezuela.

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#Radu Mazare investitii Madagascar, #Radu Mazare teren concesionat Madagascar, #Mazare investitii, #Mazare afaceri Madagascar , #Afaceri