Blaga: comasarea unor ministere nu este oportuna

Duminica, 13 Iunie 2010, ora 21:21
1501 citiri
Blaga: comasarea unor ministere nu este oportuna

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat duminica la PRO TV ca nu crede ca micsorarea numarului de ministere prin comasarea unor portofolii este oportuna, deoarece unele domenii trebuie sa ramana separate, opinand si ca o asemenea masura nu ar aduce nici o "economie foarte mare", potrivit Newsin.

Intrebat la o emisiune a PRO TV daca reducerea numarului de ministere ar fi oportuna asa cum a propus vicepresedintele PDL Liviu Negoita, Blaga s-a aratat reticent.

"Nu vad unde ar fi foarte mare economie in acest moment. Eu cred ca, dimpotriva, debirocratizarea ministerelor (ar fi solutia)", a declarat secretarul general al PDL.

Ca exemplu de restructurare a ministerelor, Blaga a povestit despre situatia portofoliul pe care il administreaza, precizand ca in ceea ce priveste aparatul central al MAI, din 3600 de posturi, vor ramane "ceva peste 1000", fiind vorba de o reducere de 60 la suta.

El a adaugat ca se va reduce numarul de secretari de stat din ministere, iar in ceea ce priveste ministerul sau, in loc de doua posturi de subprefecti se va pastra unul singur. Ministrul de Interne a mai sustinut ca unele ministere nu pot fi comasate, un alt argument impotriva restructurarii Guvernului.

"Am vazut fel de fel de dezbateri pe tema asta, ca la orice tema lansata zilele acestea - sa unesti Ministerul Mediului cu Ministerul Agriculturii.

Adica ai incerca sa unesti ministerul care trebuie sa aiba grija ca cel mai mare poluator, care este agricultura, sa n-o faca", a apreciat ministrul. Blaga s-a aratat nemultumit ca unii colegi din PDL au avansat aceasta ipoteza a restructurarii in afara partidului.

"Eu sunt secretarul general al PDL si stiu o lege de aur: dezbaterile prima data trebuie sa aiba loc in partid. Daca ai un punct de vedere creionat in partid, il discuti in Coalitie, pentru ca nu guvernam singuri. Asta este parcursul normal. Si pe urma il prezentam opiniei publice", a aratat ministrul.

El a admis ca unii democrat-liberali au dificultati, din cauza lipsei de experienta, sa explice cetatenilor masurile pe care trebuie sa le ia Guvernul, lucru care creeaza o situatie "mai delicata" in partid.

Cat priveste oportunitatea unei remanieri, Blaga a subliniat ca premierul este cel care face evaluarile. "Am spus-o in permanenta: cel care are si obligatia si dreptul de a evalua permanent activitatea fiecarui ministru in parte este premierul care, oricand, sa faca o remaniere", a mai declarat liderul democrat-liberal. 

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#blaga, #ministere, #comasare, #economie, #masuri, #austeritate , #stiri Pro TV