CME, proprietarul Pro TV, obtine o finantare de 300 milioane dolari

Marti, 01 Mai 2012, ora 17:24
1839 citiri
CME, proprietarul Pro TV, obtine o finantare de 300 milioane dolari

CME, proprietarul Pro TV S.A., a ajuns la un acord cu principalii lui actionari, Time Warner si Ronald Lauder, pentru obtinerea unei linii de finantare de 300 milioane dolari ce-i va permite rascumpararea avantajoasa a unor imprumuturi, reducerea gradului de indatorare si restructurarea capitalului.

"Asa cum am promis, facem pasi importanti pentru reducerea gradului de indatorare. Sustinerea oferita din partea actionarilor nostri majoritari arata increderea in viitorul companiei noastre", a declarat Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv (CEO) al grupului media american Central European Media Enterprises (CME).

Time Warner, una dintre cele mai mari companii de media din lume, va acorda CME o facilitate de finantare de 300 de milioane de dolari, bani care vor fi folositi pentru rascumpararea anticipata a unor imprumuturi scadente in 2013, 2014 si 2016 ale CME.

In acelasi timp, Time Warner si omul de afaceri Ronald Lauder au fost de acord sa cumpere 11,5 milioane de actiuni CME noi de clasa A la un pret al actiunii de 7,51 de dolari. CME va rambursa imprumutul catre Time Warner si din banii obtinuti prin majorare de capital. In cazul in care la scadenta CME nu ramburseaza imprumutul, acesta poate fi convertit in actiuni CME, astfel incat Time Warner sa ajunga la 49,9% din capital.

Bancherii de la J.P. Morgan si BNP Paribas au fost consultanti ai CME, in timp ce Time Warner i-a avut alaturi pe bancherii de la Citigroup.

Rezultatele financiare ale Pro TV S.A. in T1

Odata cu aceasta tranzactie, CME a anuntat si rezultatele financiare pentru primul trimestru din acest an, care consemneaza venituri de 167,4 milioane de dolari, cu un profit operational (OIBDA) de 14,1 milioane de dolari.

Operatiunile de televiziune si new media din Romania, reunite in compania Pro TV S.A., au inregistrat afaceri de 31,1 milioane de dolari in T1 si un profit operational de 1,8 milioane de dolari.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#finantare Pro TV, #CME finantare Pro TV, #rezultate financiare Pro TV , #Rezultate financiare